Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grabar-kitarović:

'Najteže mi je sjedenje na Fakultetu u onim drvenim stolicama'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
20.06.2017.
u 16:25

Oporavak će trajati vjerojatno oko dva mjeseca, rekla je dodavši kako, nažalost, ne može odmor uzeti u jednom komadu ali uvjerena je da će bolovi nestati do jeseni.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u utorak novinarima kako već duže vrijeme trpi prilično jake bolove u ramenu i ruci jer se radi o hermiji diska, što će nastojati riješiti konzervativnom terapijom, odnosno "malo se odmoriti i usporiti".

Predsjednica je o svom zdravstvenom stanju govorila novinarima u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), gdje je nazočila predstavljanju nove tehnologije i robota, te svečanoj dodjeli nagrada Croatian Makers lige.

Podsjetila je kako imala hermiju i u lumbalnom dijelu, od koje se već oporavila. "Dosad mi je bilo najteže sjedenje na Fakultetu političkih znanosti na predavanjima navečer, u onim drvenim stolicama", rekla je.

Oporavak će trajati vjerojatno oko dva mjeseca, rekla je dodavši kako, nažalost, ne može odmor uzeti u jednom komadu ali uvjerena je da će bolovi nestati do jeseni.

Na upit o odluci arbitraže u razgraničenju sa Slovenijom, Grabar Kitarović je ustvrdila kako to neće ništa značiti jer je Hrvatska izišla iz arbitražnoga postupka. Arbitražni postupak za nas više ne postoji, rekla je, imamo jednoglasnu odluku Hrvatskoga sabora da Hrvatska izlazi iz arbitraže, obzirom da je on nepovratno kompromitiran.

Pojedinačno izvanredni, a škole pri europskom dnu

U vezi nagrada Croatian Makers ocijenila je kako one nagrađuju inovativnost, ambiciju, aktivnost, kreativnost i inicijativu, posebno kod djece, ali i kod učitelja, mentora i svih koji brinu o djeci.

Na pojedinačnim natjecanjima djeca iz Hrvatske postižu izvanredne rezultate iz robotike, fizike, kemije, informatike i slično, ali kad je riječ o općenitim testiranjima na kojima sudjeluju hrvatske škole, negdje smo pri dnu europskih ljestvica, posebno kad je riječ o matematici i drugim područjima STEM-a, upozorila je predsjednica.

Treba pokazati i dokazati da svako dijete može biti kreativno, što je posebno bitno. Kod djevojčica primjećujemo da u zanimanju za STEM-om zaostaju za dječacima, napomenula je. Zato treba raditi na popularizaciji STEM-a, koji mora postati zanimljiv, a ne bauk kao matematika i fizika, te općenito poticati inovativnost.

Komentara 54

Avatar Pop.košič
Pop.košič
21:26 20.06.2017.

najteže mi pada da sljedećih par mjeseci neću moći lupati šakom o stol

Avatar Pop.košič
Pop.košič
17:56 20.06.2017.

a i teško mi pada da u studentskoj menzi nema lososa na meniju

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
17:41 20.06.2017.

Kad si student u pedesetima, normalno da je teško sjediti na drvenim stolicama! Sve u svoje vrijeme! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije