Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banke usporavaju tužbe

Građani traže lex franak od Vlade

Božo Ivošević
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
VL
Autor
Valentina Wiesner
11.05.2019.
u 09:02

Oštećenici zato mogu ići u stupnjevite tužbe, bez naznačene vrijednosti spora, ali da bi sud to prihvatio i dopustio naknadno vještačenje, trebaju dokazati da im banka nije dala dokumente, rekao je Božo Ivošević

Banke opstruiraju izdavanje dokumentacije o kreditima, potrebne za tužbe, a rok potraživanja preplaćenih kamata istječe 13. lipnja.

Oštećenici zato mogu ići u stupnjevite tužbe, bez naznačene vrijednosti spora, ali da bi sud to prihvatio i dopustio naknadno vještačenje, trebaju dokazati da im banka nije dala dokumente – istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare član građanske inicijative Lex Franak Božo Ivošević, ali i poručio da bi, umjesto tisuća pojedinačnih tužbi kojima se dokazuje ništetnost već utvrđena sudskim presudama u Hrvatskoj i EU, vlada trebala donijeti zakon kojim bi se ugovori u CHF proglasili potpuno ništetnima – lex franak.

– Presudom Suda EU C-118/17, najvažnijom dosad, potvrđen je stav da su ugovori u CHF ništetni. To bi pravno mišljenje trebalo biti obvezujuće za sve sudove u Hrvatskoj – argumentirala je i odvjetnica, savjetnica inicijative Nataša Lisac.

Komentara 7

Avatar Dumen
Dumen
10:59 11.05.2019.

Taj zakon bi se trebao zvati "Lex pohlepni"

SY
syl88364
11:03 11.05.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u prvom mjesecu od ovog posla. ------->>>>> www.WebJob33.Comavavavavavavavavavavavavav

YY
yy1
18:04 11.05.2019.

Trebao bi reći grupa građana a ne građani svi ga ne traže a što se mene tiče odluka suda je pogrešna potpisao si ugovor izvoli i poštivaj to ali u HR može svašta pa i to prolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije