Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislav Kolakušić:

'Građani su me birali da bih bio premijer, a ne zastupnik u Europskom parlamentu'

Kolakušić osvojio mandat na Europskim izborima i najavio predsjedničku kandidaturu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
27.05.2019.
u 19:46

Prije ulaska u politiku ja sam građanima dao ponudu koja glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Saboru, rekao je Kolakušić

Građani su me birali da bih bio premijer, a ne zastupnik u Europskom parlamentu - poručio je večeras Mislav Kolakušić nakon što je osvojio mandat u Europskom parlamentu na jučerašnjim izborima, dodajući da oni koji su glasovali za njega dobro znaju za što su glasovali. Ponovno je najavio izlazak na predsjedničke izbore, a na pitanje je li mu cilj da bude premijer odgovorio je potvrdno.

- Konačni cilj je biti predsjednik Vlade - rekao je  Kolakušić u Dnevniku Nove TV.

- Prije ulaska u politiku ja sam građanima dao ponudu koja glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Saboru. Da bi se to moglo ostvariti, to mora biti cjelokupni projekt koji sadrži tri izbora, za Europski parlament, za predsjednika i parlamentarne izbore - rekao je Kolakušić.

 

- Mi ne možemo mijenjati Hrvatsku da kažemo "Nas ne zanima tko nas predstavlja u EU, tko je predsjednik" - rekao je Kolakušić.

Rekao je i da su mu građani dali glas da promijeni Republiku Hrvatsku.

Kolakušić je rekao da 75 zastupnika u Saboru ne može odlučiti ni gdje stoje kišobrani.

- Ako ne uspijemo sami ostvariti 76, onda ćemo koalirati - rekao je.

Na komentar voditelja Mislava Bage da neke stvari ne mogu promijeniti preko noći te da mijenjanje zakona treba proći određenu proceduru rekao je da izglasavanje bilo kojeg zakona traje otprilike desetak sekundi.

- Procedura glasi - tko je od zastupnika u Saboru za promjenu zakona? (Podiže ruku u zrak kao gestu glasanja) To je procedura - rekao je.

Na pitanje o mogućnosti koalicije s Andrejem Plenkovićem odgovorio je: "S njima je nemoguće koalirati".

Kolakušić je rekao da je za promjene nužno najmanje 600.000 glasova te da se u slučaju da toliko glasova ne dobije na predsjedničkim izborima neće natjecati niti na parlamentarnima, već će ostati u Europarlamentu.

- Ako ne osvojimo 600.000 glasova na predsjedničkim izborima, onda nemamo što tražiti niti na parlamentarnima - rekao je.

Ključne riječi

Komentara 149

DU
Deleted user
20:20 27.05.2019.

A do jucer je izgledao skoro normalan???

IS
istinaizlike
20:01 27.05.2019.

Ovaj se kandidira za apsolutističkog monarha?

BI
billynik
21:14 27.05.2019.

Čini mi se da smo dobili još jednog Pernara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije