Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA CIJENA

Gotovo sve poskupilo: Pogledajte koliko Nijemci moraju plaćati za jaja, ulje, kavu...

Konzum
Foto: Goran Stanzl/Vecernji list
1/3
15.10.2021.
u 10:13

Cijene goriva nisu poskupile samo u Hrvatskoj pa ga tako Nijemci sada moraju plaćati čak 28,2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine

Njemački Savezni zavod za statistiku pokazao je kako je, osim u sektoru usluga, do poskupljenja došlo i u supermarketima, a potrošačka košarica za kupovinu koja je prije godinu dana koštala 100 eura, sada je gotovo 105 eura. 

Kako prenosi Fenix Magazin, usluge frizera poskupjele su za 3,3 posto u odnosu na prošlu godinu, a restorani za 3,7 posto više. U supermarketima također se može vidjeti poskupljenje, a posebice se to može vidjeti kod vegeterijanaca te vegana gdje je povrće poskupilo za čak 9,2 posto više. 

Od povrća se najveće povećanje cijena očitovalo kod rajčica, čija je cijena 32,8 posto veća. Jaja su poskupila za 13,4 posto, kava za 6,4 posto, a ulje za 15,2 posto. Zbog eksplozije cijena žitarica tost kruh sada košta 10,2 posto više, a smrznuti kolači 7,1 posto više. Alkohol i duhan s druge strane nije pretjerano poskupio pa se sada plaća 2,4 posto više. 

Ukoliko se odluče za preuređenje stana, Nijemci će sada morati platiti 3,5 posto više za namještaj, lampe i kućanske aparate nego što bi to morali prošle godine. 

Dobra je vijest za Nijemce je što su stanarine poskupile za tek 1,4 posto, no zato su troškovi održavanja i popravaka porasli za 6,1 posto, a plin za 4,4 posto. Oni koji se pak griju na lož ulje dočekalo je ogrommno poskupljenje od čak 38,1 posto. 

Cijene goriva nisu poskupile samo u Hrvatskoj pa ga tako Nijemci sada moraju plaćati čak 28,2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, a litra benzina često košta i više od dva eura. 

>> VIDEO Vlada ograničava cijene goriva: Plenković otkrio kolika će biti cijena benzina i dizela idućih 30 dana

Komentara 9

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:24 15.10.2021.

Aha znaci placaju cijene iste kao i mi, baš ih žalim, nebi im bio u koži

ZL
Zlatnipijesak
19:56 15.10.2021.

Jadni Nijemci, ocekujem masovno iseljavanje siromasnih Nijemaca u prosperitetnu i bogatu Hrvatsku!

SS
sokac sa drave
10:56 16.10.2021.

Aha dolazi corona na naplatu pa svi koji su mislili svojom glavom su to znali.Znali su da poslije corone nista vise nece biti isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije