Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERALOVIM UHIĆENJEM POJAVILA SU SE NAGAĐANJA O NJEGOVOJ OBRANI U HAAGU

Gotovinu će braniti isti odvjetnički tim

got_odvjet_tx.jpg
import
09.12.2005.
u 18:51

Odmah nakon Gotovinina uhićenja uslijedila su svakojaka nagađanja o budućoj Gotovininoj obrani u Haagu. Njegovi odvjetnici – Luka Mišetić, Marin Ivanović, Ivo Farčić, Ante Vukorepa i Marin Pedišić – bili su, koliko smo čuli, vrlo iznenađeni viješću da je njihov branjenik uhićen na Kanarima.

O tome nisu imali nikakvih informacija, nitko ih nije obavijestio ni o čemu, a i nije trebao kad u Haagu oni još službeno nisu uvedeni kao Gotovinini odvjetnici jer postupak u Haagu počinje tek Gotovininim pojavljivanjem i izjašnjavanjem o krivnji.
Ni u Hrvatskoj ih vlast nije priznavala, sve dok zagrebački sud Vladi nije naredio da mora predati tražene dokumente za obranu. Nagađanja su se još pojačala kako Gotovina s njima nije stupao u kontakt.

Ivanović je ipak jučer najavio da će Gotovinu pred Haaškim sudom zastupati isti braniteljski tim koji je to radio i protekle četiri godine njegova bijega. Ivanović je naglasio da odvjetnici još nisu izravno kontaktirali s generalom Gotovinom, ali je zagonetno kazao kako imaju “potvrdu da želi da ga brani ista odvjetnička ekipa”.

Dodao je da je Mišetić u kontaktu sa španjolskim odvjetnikom koji u toj zemlji po službenoj dužnosti zastupa Gotovinu te da nema nikakvih novih informacija iz Madrida. Ivanović je poručio da su on i Mišetić akreditirani za zastupanje pred Haaškim sudom, a da će, bude li potrebno, i ostali iz Gotovinina odvjetničkog tima zatražiti akreditaciju.

u00C8injenica je da će Gotovinina optužnica biti spojena s onom protiv Ivana u00C8ermaka i Mladena Markača jer su identične. Stoga će Gotovinini odvjetnici morati surađivati i s u00C8edom Prodanovićem te Miroslavom Šeparovićem.
No, također su se u njima bliskim krugovima pojavila i nagađanja o tome je li Gotovina njima sve rekao o sebi, znaju li sve ono što bi trebali znati, ili im je ipak nešto prešutio!?

To više jer su odvjetnici vodili pravnu bitku i ustrajali u tome da se on prvo pojavi u Hrvatskoj, a onda je iznenada uhićen, odnosno “predan”, kako će već tko tumačiti njegov pronalazak.

Također će biti zanimljivo kako će teći suđenje i obrana, hoće li on biti pod kakvim pritiscima i ucjenama, hoće li odvjetnici imati kontrolu nad predmetom...? Jer ako bi nešto pošlo po zlu, a oni nisu imali kontrolu nad branjenikom, sigurno bi nastala šteta za koju bi oni ipak bili odgovorni. Tako bi se moglo čak dogoditi i to da oni i napuste obranu ako procijene da stavri više ne drže u svojim rukama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije