Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKE MIRA

Gotovina: Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog

Ante Gotovina na svečanoj akademiji povodom Dana obrane grada Zadra
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
05.10.2019.
u 19:41

Samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna i zato trebamo tome težiti, smatra umirovljeni general Ante Gotovina

Svečanosti obilježavanja 28. godišnjice obrane grada od velikosrpske agresije u Zadru prisustvovao je i umirovljeni general Ante Gotovina.

- Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati. To je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova je hrvatska vojska - poručio je.

Upitan o emocijama koje mu bude ovakvi dani kazao je:

- Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi, o tome trebamo misliti svaki dan. Zato trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti i tome trebamo težiti.

>> Pogledajte i ovaj video: Ante Gotovina u Udbini komentirao predsjedničke izbore

Komentara 37

SM
san.martino
19:53 05.10.2019.

Trebalo je takvo drustvo graditi odma iza rata!

RP
rpzagreb
21:02 05.10.2019.

Pametan i razuman čovjek koji je shvatio da od laprdanja o četnicima, srbima i ratovima nema nikakvog smisla.

Avatar Foton
Foton
01:31 06.10.2019.

General Gotovina, pobjednik Oluje u par rijeci kaze sto veliki broj Hrvata nikako da shvati; 1. Samo ekonomski uspjesna zemlja moze narodu dati sretan i siguran zivot, 2. Laprdanje o proslosti, pljuvanje po Srbima iostalima drugima, netolerancija, sigurno ne vode u taj sretan i siguran zivot. Bilo bi divno da se ljudi pocnu mijenjati, ali nisam bas optimist. Balkan je jako tvrda kost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije