Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2 14°C
 • Zthr2000:

  Britansko rovanje po hrvatskim arhivima, predsjedničkim zapisima uz pomoć izdajnika Mesića i nagodbenjaka Sanadera, transferaša Šeksa itd.. Pritiskanje generala Gotovine i Markač koje još traje, podmetanja iz Beograda, to će da traje i traje. Nije problem u Oluji kao njihovom ... prikaži još! vojnom i političkom porazu, već u povrijeđenom egu, lažne anglo superiornosti. Ta mala pukotina, proširila se kasnije, u svijet u kojem poslije 200 godina više suveren ne vladaju.

 • stefj:

  Nikada ne treba zaboraviti ulogu Francuza i Britanaca u ratovima ovdje. Osigurali su Srbima Rep. Srpsku i podržali etničko čišćenje RS i Vojvodine, da se njih pitalo Hrvatske ne bi niti bilo... Njihova namjera se vidi i kroz djelovanje EU-a ... prikaži još! u BiH, gdje su potpuno marginarizirali Hrvate i pretvorili ih u manjinu. A Hrvatski političari su im svesrdno pomagali, od Mesića na dalje... Zapravo je pravo čudo što je Hrvatska iz rata izašla u jednom komadu, što nije podijeljena poput Cipra ili nekih drugih područja. Franjo i ekipa su uspjeli iskoristiti međunarodnu situaciju i odnos snaga. To im se stvarno mora priznati da je ispalo čudo... Kada idem okolo po svijetu, svi mi to kažu, i stranci koji su ovdje. Nikome nije jasno kako se uspjelo protiv JNA, protiv Rusije, Vel. Britanije i Francuske...

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  Britanci i Francuzi u bližoj povijesti su uvijek bili na srpskoj strani. Sjetimo se Bleiburga i križnog puta. Bili glavni zagovornici embarga oružja za Hrvatsku obranu kao i Njemci i Šveđani koji nam opet nude svoje zrakoplove, a nisu nam ... prikaži još! htjeli pomoći oko RB-15 raketa koje smo osvojili u Žrnovnici. Sjetimo se samo Miterana koji je sletio u Sarajevo, samo da sprijeći napad NATO saveza koja je trebao biti istu noć u 2h ujutro po srpskim položajima iznad grada po planinama. A Nizozemci, koji su gledali pokolj u Srebrenici, a nisu napravili ništa, a mogli su. Da Srbi i Crnogorci nisu dirali Dubrovnik, pitanje je da li bi bili ikad priznati.

Još iz rubrike Vijesti

Marko Peić
Marko Peić iz Slavonskog Broda

Tanzanska misija studenta iz Slavonije: 'Djeci smo uredili školu i vrt, učili ih engleski'

Ilustracija
5 VATROGASNIH VOZILA NA TERENU

Požar u luci Ploče: Gori turski brod natovaren starim željezom

People place candles and flowers during a candlelight vigil for Gabby Petito in Blue Point, New York
SLUČAJ KOJI JE POTRESAO SAD

Nova otkrića o ubojstvu Gabby Petito: Pronašli stvari njezinog zaručnika i ljudske ostatke