Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOKSIKOLOŠKO VJEŠTAČENJE

Gotov nalaz Filipa Zavadlava: U vrijeme krvavog pohoda bio je drogiran

Filip Zavadlav
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook/Privatni album
1/3
11.02.2020.
u 18:27

U krvi su mu pronađene različite supstance, redom brojni medikamenti...

Toksikološko vještačenje Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu 11. siječnja, pokazalo je da je u vrijeme krvavog pohoda bio drogiran.

U krvi su mu pronađene različite supstance, redom brojni medikamenti (za najveći dio koji je Zavadlav imao medicinsko opravdanje), no i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika, neslužbeno doznaju 24sata. Neslužbeno se doznaje i da nije bio alkoholiziran tog popodneva.

Rezultate vještačenja Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić nije još dobio, ali kaže kako ga takav nalaz ne iznenađuje te da o njemu ovisi daljnji tijek kaznenog postupka i strategija obrane.

- Istragu vodi Državno odvjetništvo, često smo mi branitelji u situaciji da posljednji doznajemo relevantne podatke. Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču. Liječnici, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u iduća tri tjedna - kazao je.

VIDEO Tko je Filip Zavadlav

Komentara 23

Avatar Motorhead
Motorhead
18:36 11.02.2020.

Kaj ne bi i tu sintetiku legalizirali, gđo Holly? Vidite da nije opasna...

DU
Deleted user
18:40 11.02.2020.

Klasika. To je taj heroj, pravednik. Zorro.

IH
iron.hide.54966
19:31 11.02.2020.

Nek se ništa ne brine...bude teta Vlatka P. skupila za njega još novaca za još droge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije