Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovo skandal

Gospićki komunalci slučajno uklonili vijenac ministra branitelja

predgrad matić
Iva Vidović Pocrnić/VLM
13.05.2013.
u 19:54

Istaknuo je da nitko, pa ni komunalna služba nije obaviještena da će vijenac danas biti postavljen, a nakon što je intervenirano, vijenac je vraćen.

Ministar branitelja Predrag Matić posjetio je danas Gospić, a nakon njegova odlaska uzburkala se scena lokalnih izbora. Priopćenjem se oglasio Ernest Petry, HNS-ov kandidat za gradsko vijeće, koji je oko 10 sati u društvu ministra  branitelja Predraga Matića i SDP-ova kandidata za gospićkog gradonačelnika Nikole Marasa kod Spomenika hrvatskim braniteljima u centru Gospića, položio vijenac i zapalio svijeće.

Petry, inače sin nekadašnjeg HDZ-ova saborskog zastupnika Miroslava Petryja, u oštrom obraćanju medijima navodi kako su "nažalost, oko 11.20 sati, vijenac i goreća svijeća odvezeni su u nepoznatom smjeru službenim automobilom Grada Gospića, a na što su reagirali prolaznici koji su stupili u kontakt s policijom i prijavili besmisleni događaj. Nakon poduzetih radnji za dva sata vijenac je ponovno vraćen na postolje kod spomenika hrvatskim braniteljima uz nazočnost zaposlenika Grada Gospića".

Dodaje da je zbog "prljavih postupaka pojedinaca iz Gospića" prisiljen obratiti se javnosti.

– Cijeli život sam odgajan u hrvatskom i katoličkom ozračju, cijeli život sam moralno i pošteno živio, cijeli život sam živio i danas živim u nadi da će moj narod dosanjati hrvatski san u kojemu bi svi stanovnici Lijepe naše ugodno i sretno živjeli, ali nakon ovakvih događanja koja uzrokuju pojedinci kojima je samo vlast bitna, posramim se svojih ideala, ali uzdignute glave znam da sam na ispravnom putu. Dragi moji sugrađani, sramota me je danas što živim u Gospiću jer ministar poput Freda Matića nije zaslužio takva poniženja, nije zaslužio da mu vucibatine uklanjaju vijenac i svijeću sa spomenika hrvatskim braniteljima – stoji u priopćenju.

Za kraj se pita "imaju li ti pojedinci poštovanja prema žrtvama koje su svoje živote utkale na oltar domovine. Nažalost, ti pojedinci samo se bore za vlast i fotelje ne prezajući ni pred čim, pa tako ni pred tim da uklone vijenac sa spomenika koji je položen njima u slavu i hvalu".

Ministar Matić u svom govoru kod Spomenika braniteljima, prije događaja na koji upozoravaju iz HNS-a, istaknuo je da "hrvatski branitelji nisu svojina pojedinih stranaka ni partija nego su hrvatski branitelji blago cijele hrvatske države i tako se prema njima trebaju odnositi sve vlasti, pa tako i sadašnja, a to znači pošteni odnos prema braniteljima u provođenju svih zakonskih odredbi koje su nam u zadatku".

– U ovih godinu i pol dana Ministarstvo branitelja napravilo je nekoliko dobrih stvari, od objave registra hrvatskih branitelja do poboljšanja zakonskih prava i osnivanja javne ustanove Memorijalni centar Vukovar, u kojem će se učiti o Domovinskom ratu i gdje će, naravno, biti zastupljena i tema obrane grada Gospića te će jedan od autobusa nositi ime grada heroja, grada Gospića, zaključio je Matić.
 
U razgovoru s Milanom Kolićem, aktualnim gradonačelnikom Gospića te kandidatom za župana HDZ-a i koalicijskih partnera, doznajemo da je riječ o nesporazumu. Komunalna služba samo je obavljala redovito čišćenje grada.

– Ovo mi je prva informacija da je ministar branitelja uopće bio u Gospiću. Čudi me da se nije javio ni lokalnom gradonačelniku ni županu, bez obzira na stranačku opciju. Kada netko pravi protokol za ministra, ako je ovo bio službeni posjet, treba se javiti. Ako nitko nije obaviješten, tada valjda nije došao kao ministar. Nije se javio ni meni ni županu, ali sramotno je da de nije javio ni braniteljskim udrugama. Razočaran sam ministrom, kazao je Kolić.

Istaknuo je kako nitko, ni komunalna služba, nije obaviještena da će vijenac danas biti postavljen, a kad je intervenirano, vijenac je vraćen.

Iz kabineta ministra poručili su da ministar Matić nije bio najavljen, stoga što i nije bio u službenom, protokolarnom posjetu Gospiću ni njegovim institucijama, već se odazvao na neformalno druženje s braniteljima koje je organizirao Nikola Maras. U ocjene je li vijenac uklonjen (zlo)namjerno, ministar se nije želio upuštati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije