Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Sanader:

'GONG je postao trbuhozborac SDP-a'

Ante Sanader
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 12:44

Podsjeća da smo u predizbornom razdoblju, a SDP-u, vjeruje, očito nije drago da HDZ-ovka postane potpredsjednica Europske komisije

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader optužio je GONG da šuruje sa SDP-om na štetu njegove stranačke kolegice Dubravke Šuice koja bi trebala biti izabrana za potpredsjednicu Europske komisije. Zamjera im pismo koje su poslali odborima Europskog parlamenta i Kolegiju predsjednika klubova u EP-u koji će saslušavati Šuicu, a u kojemu problematiziraju porijeklo njene imovine.

- Očito je jasna veza SDP-a i GONG-a, očito je GONG postao trbuhozborac SDP-a. Čudi me SDP, imali su priliku u saslušanju Šuice postavljati pitanja, i jesu, ista ova koja sad postavlja GONG, ali tada su mogli glasovanjem izraziti nezadovoljstvo, no ostali su suzdržani. Očito je to po onoj staroj poslovici "sve možemo oprostiti, samo ne možemo uspjeh", a ovo imenovanje je povijesni uspjeh za Hrvatsku – komentira Ante Sanader.

Podsjeća da smo u predizbornom razdoblju, a SDP-u, vjeruje, očito nije drago da HDZ-ovka postane potpredsjednica Europske komisije.

Imovinske kartice Dubravke Šuice, nastavlja, objavljene su cijelo vrijeme, od doba dok je bila gradonačelnica, saborska zastupnica..., i svi, poručuje, imaju javni uvid u njih. Što se tiče neodazivanja na sud predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića, Sanader komentira kako je sudska vlast neovisna te svaki građanin ima odgovornost prema zakonu i nitko, pa ni suci, nije izuzet od odgovornosti.

Beljak komentirao GONG

GONG nije produžena ruka i trbuhozborac SDP-a, već HSS-a, tvrdi predsjednik te stranke Krešo Beljak podsjetivši kako je upravo HSS nedavno u saborsku proceduru uputio prijedlog Zakona o porijeklu imovine koji su vladajući odbili. Po tom bi zakonu, objasnio je Beljak, Porezna uprava naplatila svu imovinu za koju nema potvrdu da je plaćen porez i tako bi Šuica ili dokazala odakle joj imovina ili bi odmah ostala bez kompletne imovine, a onda bi dalje išli sudski procesi.

- Vladajući su taj prijedlog odbili, ali mi ćemo i dalje inzistirati da se provjeri imovina svih političara, ali i drugih javnih osoba kao što su to suci, kod kojih ima afera iz dana u dan. Na način na koji smo mi to zamislili svake bi godine u proračun leglo nekoliko milijarda kuna, a Dubravka Šuica je prva koja bi podlegla tom zakonu jer bi prvi preispitao njenu imovinu koja, prema nekim informacijama, iznosi nekoliko milijuna eura. Zdrava logika nalaže da to na zakonit način nije mogla steći – pojasnio je Beljak na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru. Zahvaljujući njihovom zakonu, nastavlja, država bi preuzela svu upitnu imovinu, pa bi te milijarde, dodaje, mogla trošiti na bitne stvari kao što su mirovine.

Njegov stranački kolega Davor Vlaović podsjeća kako bi njihov prijedlog omogućio i uvođenje isplata nacionalnih mirovina koje bi iznosile oko 250 eura.

- GONG nije lijeva udruga, kako je ocijenio premijer Plenković, nego udruga koja postavlja nezgodna pitanja onima koji su na vlasti. GONG je zasmetao premijeru jer je postavio pitanje - otkud jednoj srednjoškolskoj profesorici imovina vrijedna više milijuna eura. Da netko u deset godina može doći do takvog bogatstva, mora ili dobiti na lotu, biti broker na Wall Streetu ili biti stečajni upravitelj Agrokora- zaključuje Beljak izrazivši sumnju da je imovinu stekao Šuičin suprug koji je kapetan duge plovidbe.

Video: Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

Komentara 11

CE
cenzura
12:19 27.09.2019.

GONG nikad nije ni prestao biti podružnica SDP-a!

Avatar nekakav
nekakav
12:03 27.09.2019.

kako bude sdp pravdao svojeg mimicu, i njegov položaj i kotiranje u komisiji, kad šuica zajaše ovo mjesto koje joj se nudi? sve je jasno, zavist, i zloba. to je sdp danas.

PR
prajdali100
13:25 27.09.2019.

Ante uopće ne kužiš.Nije postao nego je oduvijek bio ! Razlika je drastična.Uostalom kao i Aca Stanković.Aj pogodite tko mu je slijedeći gost Nedjeljom u2!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije