Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjuju kapacitete plovila

Gondolijeri se žale se na predebele turiste: 'Krenuti s teretom od preko pola tone mesa je opasno'

FILE PHOTO: Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Venice
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.07.2020.
u 14:00

“Istina je da su u usporedbi s prije 10 ili 15 godina turisti teži", rekao je Andrea Balbi

Venecijanski gondolijeri morali su smanjiti kapacitete svojih plovila za što krive predebele turiste koji im više u jednakom broju kao ranije ne mogu stati u gondole, piše Guardian.

Limit za gondolu 'da nolo', koja nudi klasični krug po kanalima, smanjen je sa šest na pet osoba, dok je za gondolu 'da parada' koja uglavnom plovi po Canalu Grande smanjen s 14 na 12 ljudi.

“Istina je da su u usporedbi s prije 10 ili 15 godina turisti teži", rekao je Andrea Balbi, predsjednik udruge gondolijera u Veneciji za Guardian.

"Za razliku od dizala u zgradama gdje jasno piše maksimalni broj osoba ili kilograma, mi turiste ne možemo vagati pa moramo smanjiti broj putnika" da voda ne bi počela ulaziti u čamac, dodaje.

Raoul Roveratto iz druge gondolijerske udruge, govoreći za La Repubblicu, nije birao riječi. "Turisti su danas predebeli". Iz nekih zemalja posebno, kaže on.

"Krenuti s teretom od preko pola tone mesa je opasno".

Ključne riječi

Komentara 2

MA
marsovac
18:42 22.07.2020.

oderati,...sta je inac osnova biznisa gonoliera,....i a ako ne poznas veneciju onda te profulja preko cetri coska i tura gotova,.......i sad place da nemoze uvaliti njih 10 i svakome opaliti 50-100€,.......odes jos popiti kavu poslije jos nesto i izlet u venciji 100-150€,...........

DI
Diesel
14:09 22.07.2020.

Gondoljeri da se na nekoga zale? Pa jedino se na njihove bezobrazne cjene treba zaliti. Nadam se da ce ih Jadran sto prije poplaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije