Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBROTVOR

Goli kuhar jedan od najbogatijih, ali i najdarežljivijih Britanaca

jamie
Arhiva VL
20.04.2010.
u 13:21

Bogatstvo Jamie Olivera procjenjuje se na 65 milijuna funti, a nalazi se na 22. mjestu najvećih donatora.

Goli kuhar, ili pravim imenom Jamie Oliver, sljedećeg će tjedna biti proglašen jednim od najbogatijih Britanaca, ali i jednim od najvelikodušnijih britanskih donatora, prenosi BBC. Naime, na temelju popisa najbogatijih ljudi, koju je sastavio magazin The Sunday Times, bogatstvo Jamie Olivera procjenjuje se na 65 milijuna funti, a nalazi se na 22. mjestu najvećih donatora.

To ga stavlja ispred Lorda Rothschilda, financijera koji je u dobrotvorne svrhe dao 11,2 milijuna funti, to jest 2,88 posto svoga bogatstva, i Boba Diamonda, predsjednika Barkleya, koji je dao 3,7 milijuna funti, odnosno 3,94 posto svoga bogatstva.

Na prvome mjestu popisa najvećih donatora nalazi se Christopher Cooper-Hohn, koji je u dobrotvorne svrhe dao 531,2 milijun funti, što je šest puta više od njegova osobnog bogatstva. On je donirao novac u Children Investment Fund Foundation.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije