Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI SU UPOZORAVALI
Povratak na članak

Godinama se zna za nekvalitetnu obnovu, ali nikad ništa s tim u vezi nije napravljeno

– Napraviti kuću na takav način i predati je vlasnicima da žive u njoj jest kao da ste im pucali u glavu. To pravi građevinac nikada ne bi napravio – kaže nam jedan građevinar s istoka Hrvatske koji je sa svojom tvrtkom radio širom Hrvatske

Komentari 8

ST
Stipan
17:28 08.01.2021.

Obnova je bila najveća pljačka od strane onih koji su obnavljali. Svi se znaju sa imenom i prezimenom i nije ih teško pronaći ako postoji volja. Marko Babić je jedan od njih u općini Benkovac.

VL
DU
Deleted user
13:39 08.01.2021.

Šta mislite , zašto danas svagdje padaju fasade, a počeli su ih postavljati prije tek nekoliko godina.

VL
Avatar Mali Berica
Mali Berica
14:25 08.01.2021.

Stalno se govori o nekvalitetnoj obnovi, međutim sve kuće uništene u potresu su ustvari stare kuće građene još za vrijeme Jugoslavije, naravno da je stradala i poneka nova, ali koliko sam vidio stradalo je 99% starih kuća i 1% novih. Srbija je ustvari glavni problem jer nisu platili ratnu štetu, hrvatski narod je obnovio stotine tisuća kuća koje su u agresiji uništili Srbi, to nas je koštalo desetke milijardi eura, prema tome sad je vrijeme da Srbija napokon plati štetu, to je minimum minimuma ako žele iole normalne odnose sa nama.

VL
DU
Deleted user
16:43 08.01.2021.

Kao i toliko puta jasno je da drđžavni novac nije ničiji, pa je onda logično i da nikoga nije briga kako se troši. Sada se to svodi na pitanje izvođača i podizvođača i nadzornih organa, a što je sa državom kao investitorom koja je samo dala novac i onda odmakla se od toga ? Da li je to normalno, da li itko od nas tako postupa sa svojim novcem ? Da smo na čistu to nema veze sa HDZ-om i SDP-om jer tako to funkcionira u skoro svim slučajevima i na svim razinama trošenja javnog novca. To nam je pokazala praksa. To stavljati u ideološke okvire nema smisla, jer radi se o ljudima koji su naša slika i prilika , a stranke im služe samo kao sredstvo za ostvarivanje svojih sitnih kokošarskih ciljeva. Zašto se u obnovi ne grade montažne kuće ? Najbrže i najsigurnije posebno protiv potresa ? Tu bi bilo puno manje prostora za bilo kakve manipulacije. To je jedini razlog.

VL
DA
darkokrei
14:57 08.01.2021.

Lopovluk u reziji HDZ-a, jos jedan od samo Bog zna koliko. Prokletstvo je roditi se u Herceg-Hrvatskoj...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.