Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni Česi

Godinama ljetuju u Hrvatskoj, ovo su prvi puta doživjeli: Urlao je da plate 100 kn

Plaža Punta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.08.2019.
u 21:40

Češki par koji više od dva desetljeća ljetuje u Hrvatskoj našao se u neugodnoj situaciji na odmoru u Nemiru kod Omiša

Odvjetnik i administrator popularne stranice Dnevna doza prosječnog Dalmatinca Mišo Živaljić podijelio je na Facebooku svoju razočaranost radom omiških gradskih službi, piše Dalmacija danas.

Prepričao je kako se češki par koji u Nemiri kod Omiša na ljetovanje dolazi već desetljećima našao se na udaru djelatnika parkinga. Svoj su automobil parkirali na parkiralište koje je godinama bilo besplatno te su otišli u trgovinu. Desetak minuta kasnije, na automobilu su pronašli kaznu za parkiranje.

Djelatnika omiške parkirne službe pitali su o čemu se radi, a on je na njih, ispričali su, počeo galamiti. Kazao im je da izvole odmah platiti 100 kuna kazne ili će po povratku u Češku morati platiti 200 eura.

Pogođeni ponašanjem djelatnika parkinga, par se požalio splitskom odvjetniku s kojim su obiteljski prijatelji već godinama.

– Kad stranac ode pitat što i kako, viču na njega da plati kaznu. Onda se čudimo što imamo 30% manje gostiju nego lani! Zašto? Jer su većini guzice nenajedive! A mozgovi ka kod zlatne ribice. Od parkinga bi vile i hotele gradili. Sramotno je to ponašanje! Posebno u odnosu na goste koji tu dolaze 20 godina. A di su ćevapčići po 95 kuna u restoranima?! Retardirani madraci iz 1983. u apartmanima? Dobro se zapitajmo od čega ćemo živjet, ako smo “turizam” nasmiješeno prihvatili kao jedini izlaz – objavio je Živaljić na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 153

Avatar nekakav
nekakav
14:40 07.08.2019.

nismo se odredili za takav turizam, ne nas ogromna većina, već samo vas niti 200.000, kojima država daje ogromne beneficije što se tiče poreza na vaše prihode. zato ispad turizma neće nas pogoditi, već samo vas. mi ostali radimo i ne ovisimo isključivo o dva mjeseca sunca i vode (ne mora, da si ne umislite...). vi biste 2 mjeseca radili, ostatak godine brundali na državu kako vam ništ ne pomaže. a od čega da država vama pomogne, novca od vas baš i ne vidi, taj novac je samo vaš, ne... a što mi radimo, nas porezno udare, vas rasterećuju. vama preskupa tunelarina, pa vam je ukinu, na naš trošak. kome koristi tunel? vama ili 'nama'? svašta. jedva čekam neku žešću krizu.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:05 07.08.2019.

Nije pitanje cevapa od 95kn, naci ce se i za 45kn. Nije do madrace iz 86, naci ce se apartman sa novim namjestajem i to nije problem. Veliki problem je sveopca nekultura, u prometu ali i u obicnom odnosu ljudi. Previse nam ljudi misli drskoscu dostignit neke ciljeve i da pravila vaze za glupe a oni su posebno pametni i mogu krsiti i prometna i civilizacijska pravila. To vazi od politicara preko medija, navijaca, prodavaca, sluzbenika, bajkera, obrtnika, parking kontrolera do facebook-moralista. Drugima pametuju a i sami krse opceprihvacene norme u medjuljudskome ponasanju.

AB
anto.bosnjak.167
15:49 07.08.2019.

Sve su pistavili nepismene osobe da za sitnice pisu kazne bez upozorenja.To sam osobno dozivio prosle godine i zato do daljnjeg nezelim na more da mi pojedinci bez razloga kvare godisnji odmor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije