Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽU NAŠI ČITATELJI

'Škoro kao da se uplašio, Dalija se došaptavala s Milanovićem, a Juričan je shvatio da je to cirkus'

Zagreb: Sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
18.12.2019.
u 09:33

U našoj anketi najviše glasova za najuvjerljiviji nastup tijekom sučeljavanja dobila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (39 posto). Slijede Škoro, Milanović te - Juričan.

Tijekom sinoćnjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HRT-u u našoj anketi čitatelji su iznijeli svoje dojmove pa su tako nastup predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović proglasili najuvjerljivijim. Dobila je 39 posto glasova.

Iza nje gotovo su poravnati Miroslav Škoro (17,35%) i Zoran Milanović (17,05%) dok je Dario Juričan prvi do najistaknutije trojke sa 10,7 posto glasova.  

Pozvali smo vas i da izrazite dojmove o sučeljavanju, a zanimljivo da su više od samih kandidata bili komentirani voditelji tj. HRT-ova emisija.

- Ima li išta u ovoj državi važnije od pitanja: šta mislite o Titu, Tuđmanu, ćirilici i pozdravu za Dom spremni? HRT sjedi jedan! Jad i bijeda Hrvatske danas - komentar je koji je dobio najviše ocjena, a na tom tragu bio je i ovaj:

- Dva i pol sata suludih pitanja o ideologijama i produbljavanje društvenih podijela. Sve po formuli "ili mi ili oni".

Zagreb: Sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata
1/23

Jedan komentator je ponudio i duhovito rješenje:

- Bit će novinarska pitanja na HRT-u bolja, kad povise pretplatu na 96 kuna - napisao je.

Mnogi su lajkali i ovaj komentar:

- Đapić i Kolakušić ostavili su najbolji dojam. Od Škore sam očekivao više. Glasat ću za njega, ali sam očekivao bolji nastup. Kao da se uplašio kamera? Pernar je bio standradan, Milanović OK, Kolindi je HDZ uteg oko vrata, a ostali nisu vrijedni spomena.

Niti jedan kandidat nije izbjegao kritike pa izdvajamo neke od njih:

- Dalija Orešković cijelo vrijeme je pogledavala prema Milanoviću i došaptavala se kao da joj je mentor. Gledala je u voditelje umjesto u kameru, tj. u gledatelje. Pa nije to bio tv intervju, već obraćanje biračkom tijelu.

- Zvuči gotovo nevjerojatno kakvim je likovima ponuđena mogućnost slave! Ispričane priče, narcisoidnost pojedinaca i bljezgarije Juričana, Oreškovičke i Peovićke nisu dozvolile normalnu diskusiju niti ikakvu raspravu. Definitivno, pobjeda Škore u prvom krugu.

Video - Macan i Skoko: 'Prevarili su se misleći da će Milanović i Grabar-Kitarović lako u drugi krug'

 

Naravno, bilo je i pohvala:

- Nakon ovakvog sučeljavanja ne vidim kako Milanović može izgubiti. Nije moj izbor, ali je bio dominantan. Nije napadao ali se srčano branio. Par rečenica i šah-mat. Intelektualno superioran, a i Dalija je bila dobra. 

- Na žalost, nikakvo sučeljavanje. Oni koji su ostavili pozitivan dojam, Pernar i Babić. Škoro me razočarao, pomalo i Kovač o kojem sam imao visoko mišljenje. Predsjednica, Milanović i Kolakušić uobičajeno. Ostali, ništa.

Juričan je jedini shvatio da je to običan cirkus pa se tako i ponašao.

A kao što nam je poznato, konačan odgovor koji kandidat uživa najveće povjerenje birača doznat ćemo već u nedjelju kad je zakazan prvi krug izbora.

Komentara 79

VA
Vagabundo
10:18 18.12.2019.

Zaprepašten sam količinom gluposti koje su komentatori ovog portala u stanju izustiti. Koju ste vi točno debatu gledali? Jer očito nismo gledali istu. Kolinda je apsolutna pobjednica sinoćnjeg sučeljavanja po svim mogućim parametrima!

IP
iphone8
10:24 18.12.2019.

Gadno su se prevarili oni koji su očekivali Kolindin pad! Škoro je pak, kao što se i očekivalo, pokazao da se ne zna snaći pod pritiskom. Skoro nije znao ništa reći bez gledanja u papir, bio je jako zbunjen i vidjelo se da ne pripada tamo.

Avatar dmitarX2
dmitarX2
10:17 18.12.2019.

Uz dužno poštovanje prema g. Škori, koji se izjašnjava kao neviđeni ultra Hrvat do sada...kako to da ga je onda vjenčao pravoslavni pop?! Moj dojam je da je on premazan svim mastima. Kolindi zlopamtin 'marginalne skupine', ali unatoč tomu smatram da je bolji kandidat i od Zokija i Škore, i ostalih šarlatana kad moram tako reći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije