Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNI STOŽER PREPORUČUJE
Povratak na članak

Decibeli će se morati stišati: Evo koju glazbu preporučuje Vlada za slušanje u kafićima

Glazba u kafićima morat će se stišati, a Vlada savjetuje što slušati

Komentari 15

ST
stefj
08:35 29.09.2020.

Čuj ovo; "stručnjaci" su pregledali neke Internetske stranice i odabrali glazbu koju treba slušati... Budući da je kod nas preporuka stožera zapravo božja zapovijed, to znači da nema majci da ne svira jedna od tih 48. Odmah dolazi inspekcija i naplaćuje kaznu... Ma nema, Orwelova '84 je mila majka prema ovome što nam rade, pandemija će nestati, a sve "preporuke" će ostati do daljnjeg da se slučajno virus ne vrati...

VL
DU
Deleted user
08:34 29.09.2020.

Kakva će se muzika puštati u klubu u Slovenskoj 9?

VL
Avatar Damating
Damating
09:03 29.09.2020.

A Josipovićeve skladbe? Pa dajte molim vas,....

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
10:49 29.09.2020.

Najštetnije za zdravlje su Thompsonove pjesme: jako se naprežu vratne žile, proizvodi se ogromna količina aerosola a ne djeluju baš najbolje ni na psihičko stanje.

VL
KO
Korda
08:30 29.09.2020.

Guska se ruga Brahmsu i Beethovenu, kao da se ta glazba ne moze odvrnuti nan najjace i biti glasna. Toliko o kulturi novinarke VL.

VL
YE
Yeah
09:32 29.09.2020.

"Meni nije svirao i pevao jedino Betoven i Šopen jer sam bio mali" riječi su od kojih ćete gorko spoznati tko sve na ovim prostorima može biti gradonačelnik. Naime, 'rečenica' pripada Draganu Markoviću Palmi, gradonačelniku Jagodine, koji je uvjeravao novinarku da su 'estradni umetnici' Beethoven i Chopin još uvijek živi.

VL
DU
Ducko
08:37 29.09.2020.

Vama je to isto iz dva razloga:1.kod vas je iovako mrtvo 2:Mladi su ionako u nemackoj,irskoj,itd. Ostali su samo starci

VL
PR
Proleter99
08:29 29.09.2020.

PIcka ti materina ..ustaski admin....Jebemti prvo sve krepalo pa onda zivo u obitelji !!

VL
ČR
črnamatizemla
09:28 29.09.2020.

Preglasna glazba i inače spada u zagađenje bukom i trebale bi to sanitarne inspekcije kažnjavati u kafićima, odnosno glasnoća ne bi smjela prelaziti i inače dozvoljenju buku u zatvorenom prostoru, točno se zna koliko je to decibela na kolikom prostoru i za koju vrstu objekta, oni to (vlasnici kafića) kada im i bude stavljen limitator na uređajima prebrikavaju preko dozvoljenog. I to je sve, kako za vrijeme korone tako i inače. ----- Vrstu glazbe bi ipak trebalo prepustiti vlastitom izboru, odnosno ukusu mušterija od kojih ugostitelji žive. Da bi netko slušao klasičnu glazbu, to se ne utjeruje ukazima ni "preporukama" , preskočili su obrazovanje , gdje je u obrazovnom sustavu glazbena kao i svaka druga kultura kroz godine od nekada postojećeg minimuma još više smanjena i zanemarena. Inače se klasična glazba izvodi na klasičnim insturmentima koji za razliku od električnih i elektronske glazbe imaju tu čar da se u istoj dionici zvuk čas spušta na pianisimo čas penje na krešendo tak da je savjet bezveze, najbolje ćete doživjeti tu glazbu ako je pri reprodukciji jačina zvuka namještena na sredinu skale, a Mađarski ples slušati na tiho je... pa...božeprosti.----- Stožer može preporučiti da se ne odvrće na maksimum ali viš na vrapca i razgovor drugih stvara buku i potrebu da se uhom približimo sugovorniku. Kaj smo na korak od toga da se mlade ljude kažnjava radi glasnog govora i nekulture a spomenuti obrazovni sistem, vlastiti dom i cijelo društvo im to do sada to nije ucijepilo?

VL
LU
lupa
08:36 29.09.2020.

Meni pase, zapravo, toliko mi je to drago cuti da se nadam da ce to pravilo ostati pravilo zauvijek. Naravno da podrazumjevam da se to ne odnosi na nocne klubove i sl, ali u kaficima usitinu pretjeruju sa glasnocoml, dapace ironija je da sto kafic ima vise gostiju i vecu buku proizvode pricajuci da konobari na to reagiraju pojacavanjem glazbe. Ujutro, subota, os popiti kavu sa frendom sa gustom, aizadem iz kafica gluha i promukla.

VL
Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
08:21 29.09.2020.

stav i je i posten ne donosi rezultate..kafici i restorani ce biti zariste zaraze i zapravo tek pravi kaos slijedi..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.