Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RED I DISCIPLINA Stroži uvjeti ljetnim terasama u varaždinskoj jezgri

Glazba na terasama samo uz posebno dopuštenje

11.12.2008.
u 16:49

U povijesnoj jezgri Varaždina sljedeće godine bit će 27 ljetnih terasa, i to uz strože uvjete, kako bi se uveo red, odlučili su gradski poglavarstvenici nakon razgovora s konzervatorima. Određene su im kvadrature i točan položaj, vrsta i broj stolova i stolaca, a najžustriju raspravu na Poglavarstvu potaknuli su suncobrani i tende.

– Tende, suncobrani i garniture za sjedenje moraju biti od platna, bijele ili bež boje. Povjesničari umjetnosti i konzervatori smatraju da te boje nisu agresivne i ne zasjenjuju vizure grada i fasade – kaže Marijan Bakulić, pročelnik za komunal. Tende i suncobrani bit će u vlasništvu Grada, a njihovu izradu platit će zainteresirani sponzori, koji će se moći reklamirati s unutarnje strane, i to samo na jednome mjestu.

Radno vrijeme lokala nije i radno vrijeme terase i posebno će se određivati, kako bi se što bolje održavao javni red i mir. K tome, lokali neće moći samoinicijativno vani puštati glazbu, osim uz posebnu dozvolu.

Poglavarstvenici su promijenili odluku da se terase postavljaju od 1. travnja do 15. listopada, a razlog je najbolje ilustrirao Ivan Herman: – Što ako sunce grane 1. ožujka? To me podsjeća na 1. studenog, kad sam u jugovojsci u Beogradu morao hodati u ljetnoj košulji po snijegu, jer je tako određivao pravilnik.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije