Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnosti 2018.

Glavni tajnik UN-a uputio svijetu poruku crvenog upozorenja

Požari u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
31.12.2017.
u 17:46

"Klimatske promjene brže su od nas" a "nejednakosti su i sve jače" s teškim kršenjima ljudskih prava, kazao je on izrazivši žaljenje zbog jačanja nacionalizma i ksenofobije.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres uputio je  "poruku upozorenja, crvenog upozorenja" o opasnostima koje prijete svijetu u 2018. godini i pozvao je na "jedinstvo" u povodu nove godine.

"Kada sam prije godinu dana stupio na dužnost, uputio sam apel da 2017. bude godina mira. Nažalost, ...dogodilo se suprotno", rekao je Guterres.

"Sukobi su se pogoršali i pojavile su se nove opasnosti. U cijelome svijetu nikada nije bio tako veliki strah od nuklearnog oružja od kraja Hladnog rata", istaknuo je šef UN-a aludirajući na krizu sa Sjevernom Korejom.

Požari u Kaliforniji
1/23

"Klimatske promjene brže su od nas" a "nejednakosti su i sve jače" s teškim kršenjima ljudskih prava, kazao je on izrazivši žaljenje zbog jačanja nacionalizma i ksenofobije.

"Mi možemo riješiti sukobe, prevladati mržnju i zaštititi naše zajedničke vrijednosti, ali moramo biti ujedinjeni kako bi to postigli", ocijenio je.

Guterres je pozvao svjetske čelnike da "ponovno izgrade povjerenje ujedinjujući ljude oko zajedničkih ciljeva".

Komentara 7

ZI
ziva_istina
18:05 31.12.2017.

Da se to "ujedinjenje" ne zove mozda novi svjetski poredak. Ne vjeruj zmiji kad mjesa istinu i lazi.

DU
Deleted user
20:09 31.12.2017.

Neka upozori zapadne vlade da ne ratuju po svijetu, neka upozori zapadne bogataše da ne proizvode proizvode koji traju šest mjeseci. Bilo bi zanimljivo za vidjeti koliko bi ovima koji su dobili upozorenje trebalo da smjene glavnog tajnika UN-a , ili ako bi nastavio kao dosada mogao bi završiti kao onaj bogati farmaceut u Kanadi sa svojom ženom.

BA
bakulušić
19:30 31.12.2017.

Najveća opasnost je hibridno, kaubojsko pravo koje nema uporišta ni u europskom ni u drugom međunarodnom pravu, ni u pravdi ni u etici! Ta pošast je opasnija od svih klimatskih promjena i od svih kriznih žarišta u svijetu. UN sada ima značaj kao i GONG, Documenta i Veritas Save Štrpca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije