Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KFOR

Glavni tajnik NATO-a: Hrvatska vojska je na Kosovu po istim pravilima kao i druge postrojbe

Kosovo
Foto: SINA SCHULDT/DPA/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 20:32

Vučić je nedavno oštro kritizirao najavu o povećanju hrvatskog kontingenta na Kosovu

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je u ponedjeljak da hrvatske postrojbe u sklopu KFOR-a, misije NATO-a na Kosovu, djeluju po potpuno istim pravilima kao i sve druge postrojbe NATO-a na Kosovu.

"Sve postrojbe koje za našu operaciju na Kosovu omogućuju članice NATO-a i partnerske zemlje djeluju po jasno uspostavljenim smjernicama i unutar jasno uspostavljenog okvira koji je postavila Rezolucija UN-a 1244", kazao je novinarima Stoltenberg nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bruxellesu.

Vučić je nedavno oštro kritizirao najavu o povećanju hrvatskog kontingenta na Kosovu. Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prije desetak dana u Prištini je najavio da će Hrvatska povećati broj svojih pripadnika u sastavu KFOR-a.

On je tijekom posjeta 34. kontingentu Hrvatske vojske u okviru KFOR-a govorio o povećanju broja vojnika na što Hrvatska kao odgovorna članica NATO saveza, kako je rekao, ima pravo.

Komentara 6

HI
hiohio
21:50 17.05.2021.

Kakve veze Vučić ima sa državom Kosovom najbolje da će on određivat drugoj državi Kosovu koliko će tamo vojnika i kojih biti.Svašta si taj umišlja.

Avatar dobry
dobry
04:32 18.05.2021.

Prijateljska država pomaže drugoj prijateljskoj državi. Što je tu sporno, molit ću lijepo?

KO
Konstantinos
09:06 18.05.2021.

Koja blamaža, neviđena. Opet su mislili miješati se u partnerske odnose u NATO kojeg oni nisu član. Ili stvarno nerazumijem sto to znaci ili se samo pretvaraju negirajući pravo svim susjedima da slobodno biraju saveznike. Srbija je postala “balkansku bolesnik” koji koči razvoj susjednih država svojim kolonijalističkim pristupom manjih od nje, sto je totalno u suprotnosti sa vrijednostima 21. stoljeća. Zato na njihovu žalost Srbija stagnira, krivotvori podatke i izmišlja napredak kojeg u stvari - nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije