Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alfa i omega stranke

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić: Ne plašim se domino efekta

Pero Ćorić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.01.2015.
u 15:46

U samo jednom danu HSPAS je ostao bez predsjednika, dopredsjednika, dogradonačelnika, predsjednika Gradskoga vijeća, vijećnika, predsjednika temeljnih ogranaka kao i članova Izvršnog i Nadzornog odbora

Poslije nedavnog napuštanja stranke predsjednice Ruže Tomašić HSP AS je doživio prije par dana još jedan težak udarac – stranku je napustilo vodstvo vukovarske podružnice koja važi za jednu od najjačih stranačkih podružnica uopće u Hrvatskoj. U samo jednom danu HSP AS je ostao bez predsjednika, dopredsjednika, dogradonačelnika, predsjednika Gradskoga vijeća, vijećnika, predsjednika temeljnih ogranaka kao i članova Izvršnog i Nadzornog odbora.

– Nije nas iznenadio njihov odlazak. Imali smo određenih naznaka kako će se nešto tako dogoditi, a mislim da je, ako se već i moralo to dogoditi, bolje da se sada dogodilo nego pred izbore. Uostalom, nekoliko dana ranije znali smo i za odlazak Ruže Tomašić – kaže glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić za kojega se kaže kako je alfa i omega stranke. Dodaje da se članovi i simpatizeri ne moraju brinuti za opstojnost HSP AS te da će stranka i dalje ostati dio domoljubne koalicije na državnoj razini, ali svakako i podržavati novoizabranu vlast u Vukovaru. Misli i kako se može očekivati još odlazaka, ali ništa spektakularno jer uvijek ima nezadovoljnih, te da se to događa u svim političkim strankama.

– Ne strahujem ni od kakvog domino efekta. HSP AS je ustrojena i jaka politička stranka, što smo dokazali i na našem Saboru u Zadru. Ne ulazim u njihove razloge, ali mislim kako se radi o njihovu političkom samoubojstvu. Njihove optužbe kako se u stranci provodi jednoumlje, pri čemu misle vjerojatno na mene, ne stoje. U vrijeme kada smo birali novoga predsjednika njih sedam su htjeli biti predsjednici i imali su neke svoje vizije oko budućnosti stranke ˜– kaže Ćorić. Tvrdi i kako je vizija HSP AS ostala nepromijenjena, a to je sačuvati pravaštvo, maknuti Ivu Josipovića s mjesta predsjednika Republike Hrvatske dok je idući cilj smijeniti Vladu Zorana Milanovića.

– Naši ciljevi su trajni i ostaju dok neki svoje stavove mijenjaju po više puta dnevno. Bilo bi korektno da su naši sada već bivši članovi vratili i stranačke mandate, ali kako to nikad nitko nije učinio, nismo ni očekivali da će i oni to napraviti. HSP AS će u Vukovaru uskoro dobiti novo vodstvo i ova podružnica će opet biti među najjačim stranačkim podružnicama u Hrvatskoj – kazao je Ćorić.

>> Ćorić: Ruža Tomašić, mora objasniti na što se trošio stranački novac

Komentara 17

DR
Drago999
22:18 22.01.2015.

Nikada neću shvatiti svoje pravaše, svoje pravaše koji ne mogu živjeti časno i pošteno! Uvijek vam netko smeta, uvijek netko drugi... Eh dragi moji pravaši ako kroz vaše vene teče prava istinska pravaska krv budite korektni, budite strpljivi, budite zahvalni, samo budite pravi pravaši... Sram neka bude sve one koji su kroz Pravastvo izgradili svoj politicko ime i prezime, sram neka bude one koji su okrenuli leđa svojim kolegama, sram neka bude one koji su na temelju pravaštva dosli na platni spisak odnosno do plaće Od koje danas žive... Neka se svatko od tih zapita dali je to zasluženo, dali su samostalno svojom sposobnošću dosli do toga ili ih je pak netko pomogao??? Svi oni koji nisu pravaši a obnašaju dužnosti ispred te časne stranke ispred stranke oca domovine neka sto prije odstupe, neka ne varaju svoje prijatelje, kolege, obitelji, a oni koji su pravi pravaši neka se bore ispod kišobrana oca domovine i neka dobiju ispod tog kišobrana pravašku bitku za napredak pravaštva a ne na ovakav kukavički način odlaziti da bih netko žalio za tima. To je isto kao kad napravite suicid, napišete pismo i optužite sve one najbliže da su vas natjerali na suicid... Ako će te na takav način kupiti političke poene sram neka vas bude i to mislim na sve pravaše jos i od Đapićevih pravaša. Svi oni koji se ne žele boriti za hrvatsku neka ostanu kod kuće i neka se ne bore protiv hrvatske, tako isto i svi oni iskreni pravaši čijim venama teče Hrvatska (pravaska) krv ako se ne žele boriti za pravaštvo pod kišobranom oca domovine neka se ne bave politikom i neka ne rade protiv oca domovine (svojih kolega prijatelja, obitelji i dr.) Nažalost jadni ste Vi koji se borite za svoju egzistenciju na temelju uništavanja nečega i traženja krivca. Bog neka vas oprosti jer previše zla leži u prevarantskim dušama vašim, jer sami ste sebe uvjerili i prevarili da ste pravaši a da nebih prevarili ili željeli zlo drugome. Vratit će vam se svako zlo iako to bitkome ne želim. Potaknut sam evo nakon 10 godina vratiti se u aktivno u politiku, aktivno štititi svjetonazor oca domovine jer ga vi proleteri, zlobnici, koji niste u životu zaradili pošteno sa svojih 10 prstiju mimo politike niti za čašu hladne vode. Htio bih vidijeti od svih tih koji su napustili stranku gdije je tko radio, sto je radio i koliko se okoristio... Čast izuzetcima ali uvjeren sam da su to politički uhljebljenici do jučer živjeli od tate a nakon toga od imena oca domovine... Ne samo ovi sada koji su otišli vec je puno takvih kroz noviju hrvatsku povjest pravaštva... Stići će vas starcevicanska kazna prije ili poslije...

SA
sashab
18:36 22.01.2015.

Bravo gospodine Ćoriću!!! Da je Ruža nešto valjala ostala bi u stranci pa bi napravila reda, ovako je vidjela da nije u pravu i da svi clanovi i duznosnici znaju pravu istinu o njoj pa je zato pobjegla baba!!! Nadam se da ćete što prije pokazati javnosti one lopovske radnje nje i njenog debelog pomagača što ste spominjali bili, neka trunu u zatvoru više!!

SA
sashab
07:01 23.01.2015.

Ruža je obična manipulatorica koja je uspjela svima prikazati sebe kao nekog Domoljuba a na kraju je svojom nesposobnom politikom pokazala slucajno svoje oravo lice osobe koja je u politici SAMO zbog novca i osobnih interesa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije