Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor pravobraniteljici

Glavni ravnatelj policije: Dijete je bilo u pratnji oca i nismo ga protjerali

Nikola Milina
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.02.2018.
u 19:16

Potpuno je jasno da policija nikada nije deportirala dijete bez pratnje, kaže Milina

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina odgovorio je danas pučkoj pravobraniteljici Lori Vidović, koja je optužila policiju da je protjerala iz Hrvatske devetogodišnjeg migranta bez roditeljske pratnje, da dijete, državljanin Afganistana, nije protjerano te da je bilo u pratnji oca.

Djetetu je, kaže Milina, Policijska postaja Tovarnik 13. travnja 2017. godine izdala rješenje o povratku.

- Potpuno je jasno da policija nikada nije deportirala dijete bez pratnje. Izdavanje Rješenja o povratku potpuno je zakonita mjera i ne može biti sinonim protjerivanju koji je potpuno druga mjera postupa povratka sukladno Zakonu o strancima - kaže Milina.

Nikola Milina
1/13

- Dijete nije bilo bez pratnje i nije bilo deportirano, već je hrvatska policija postupila uvažavajući sve zakonske odredbe koje su u tom slučaju primjenjive - dodaje.

Milina pravobraniteljici također spočitava što je optužila MUP i policiju a da im nije dostavila nikakve konkretne podatke te da bi joj, da je podatke prije iznošenja u javnost dostavila njima, mogli ranije odgovoriti i izbjeći štetu po ugled MUP-a i policije.

Komentara 10

DU
Deleted user
20:40 16.02.2018.

Pravobraniteljica za djecu ja uhljeb mjesta koje služi samo da prima plaću.Pobrini si da djeca imaju besplatnu hranu u školama a ne da novinari to moraju raditi za tebe.

DU
Deleted user
19:49 16.02.2018.

Cija je to pravobraniteljica i cije djece i za koga tj,protiv koga radi i ko ju placa to je pitanje ta zasigurno ne brani interese hr, djece ,u tim i takovim grmovima spavaju zecevi

CE
cenzura
20:26 16.02.2018.

Jao djeci uz ovakvu "pravobraniteljicu"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije