Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Glavni osumnjičeni za lažiranje poruka u istrazi tvrdi da je surađivao s visokim dužnosnicima

Naslovnica
Foto: VL
25.09.2018.
u 00:01

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar pritvoren zbog izrade lažnih SMS-ova u slučaju Mamić, svojem iskazu USKOK-u dodatno je uskovitlao političku scenu

U iskazu USKOK-u Varga, kako doznajemo, tvrdi da su njegove usluge tražili i Milijan Brkić te Tomislav Karamarko

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar pritvoren zbog izrade lažnih SMS-ova u slučaju Mamić, svojem iskazu USKOK-u dodatno je uskovitlao političku scenu. Večernji list doznaje da je Varga, koji je lažirao prilično stupidne i banalne SMS-ove, istražiteljima rekao kako su njegove usluge koristili i Milijan Brkić, Plenkovićev zamjenik u HDZ-u te Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a. Brkić nam je potvrdio da poznaje Vargu iz MUP-a te da mu je čak pomagao nakon što je dobio otkaz, ali da nikakve njegove usluge nije koristio.

– Kad sad krenu sa svakakvim konstrukcijama i pakiranjima protiv mene. Jutros Glavaš, a sad ove informacije. Zanimljivo – rekao nam je Brkić. Podsjetio je da je Varga u lažnim SMS-ovima, tobože između Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić koje je Ivica Todorić plasirao u javnost, spominjao i njega. Brkić naglašava konstrukcije i podvale jer je jučer ujutro Branimir Glavaš, koalicijski partner HDZ-a, za N1 u svom intervjuu insinuirao da je Brkić politički sponzor prosvjeda u Vukovaru koji gradonačelnik Ivan Penava organizira zbog nesankcioniranih ratnih zločina.

A koji je doživljen kao politički udar desnice na premijera Plenkovića. Isti dan u medije dospijevaju i informacije o Varginu iskazu USKOK-u. Izvori bliski Karamarku također potvrđuju da Karamarko poznaje Vargu, ali objašnjavaju kontekst njihova kontakta.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Mirovinska reforma: Pavić pod pritiskom sindikata pristaje na 27 posto dodatka za većinu u drugom stupu

>>Đakić Hvidrine igre prebacuje u Makarsku

>>HaShem Al-Ghaili: Počinje revolucija u editiranju gena pri liječenju neizlječivih bolesti

>>John O'Sullivan: I HDZ će skrenuti udesno jer je vodstvo stranke liberalnije od članstva

>>Kako su treneri kažnjavali Luku Modrića

>>Danas prilog Smart: tvornice i uredi u mraku: Hoće li nam roboti uzeti poslove

>>Večernjakova prilika života: Osvojite stan. Danas 16. kupon

 

Ključne riječi

Komentara 18

ST
stomiovotreba
23:38 24.09.2018.

Opet HDZ nesto petlja.

BA
bakulušić
23:54 24.09.2018.

Da je saborski zastupnik, Plenković bi imao ruku više.

TR
tramontana
22:13 24.09.2018.

Svitu, u teškom smo blatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije