Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serge Brammertz

Glavni haški tužitelj: Vjerujem u doživotnu presudu za Karadžića

Serge Brammertz
Dusko Marušić/PIXSELL
03.10.2014.
u 11:28

Najavio je i da će tužiteljstvo pokušati ubrzati proces Ratku Mladiću kako ne bi umro prije izricanja presude.

Glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz kazao je Dnevnom Avazu da vjeruje da će ratni vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić biti osuđen na doživotni zatvor.

Najavio je i da će tužiteljstvo pokušati ubrzati proces Ratku Mladiću kako ne bi umro prije izricanja presude. Prije par dana Brammertz se susreo i sa predstavnicima udruga žrtava koje su ovog tjedna u Haagu slušale završne riječi na suđenju Radovanu Karadžiću.

"Negiranje genocida uzrokuje ogromnu patnju"

- Danas ima na tisuće žrtava u cijeloj regiji koje još uvijek fizički i emocionalno pate zbog događaja koji su se dogodili prije 20 godina. Nadamo se da naš rad donekle ublažava njihovu patnju - kazao je tada Brammertz. Osvrnuo se i na činjenicu da neki još uvijek negiraju genocid počinjen u Srebrenici.

- Negiranje genocida žrtvama i njihovim obiteljima uzrokuje ogromnu patnju, umanjuje mogućnost pomirenja i pojačava razdvajanje zajednica. Svaka žrtva zaslužuje da se priznaju zločini koji su nad njom počinjeni, kao i bol koju je pretrpjela - rekao je glavni haški tužitelj.

>>'Ne postoji ni jedan dokaz da je Karadžić naredio ubojstva u Srebrenici'

>>'Karadžić nije reagirao na zločine jer su mu odgovarali'

>>‘Bošnjaci i Hrvati na vlast doveli saveznike Hitlera’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije