Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLAN MASONA

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio ostavku!

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.02.2020.
u 18:14

To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti, no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić upravo je podnio ostavku na svoju dužnost u DORH-u, a sve zbog svog članstva u masonskoj loži koje ga je dovelo u sukob interesa zbog kojeg je kao jedna od najodgovornijih osoba u državi izgubio integritet.

Njegova ostavka stiže nakon javnog pritiska ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića, koji mu je poručio ako sam ne odstupi da će ga Vlada razriješiti dužnosti, a isto je tijekom dana ponovio i premijer Andrej Plenković.

Kako navodi DORH, glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić uputio je danas Vladi Republike Hrvatske zahtjev za razrješenje s dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. 

Priopćenje Dražena Jelenića prenosimo u cijelosti.

"Od prvoga dana sve do danas dužnost Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obnašao sam s ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući neovisnost državnog odvjetništva. Tako sam postupao i tijekom svih 28 godina rada u državnom odvjetništvu.

Video: Bačić o slučaju glavnog državnog odvjetnika

Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi. To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti, no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće. Istodobno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno odvjetništvo,  procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto čelnika cijele državnoodvjetničke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje.

Stoga sam danas Vladi Republike Hrvatske uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. Iako činom ostavke moj mandat Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske ranije završava, s te dužnosti odlazim mirne i čiste savjesti", navodi se u priopćenju. 

Podsjetimo, sve je krenulo kad je politički tjednik Nacional objavio ekskluzivne dokumente koji dokazuju kako je Jelenić bio član masonske lože te da je sudjelovao na inicijaciji. Iako je masonska loža zakonski registrirana udruga, naravno da članstvo u takvim organizacijama sa sobom nosi mistiku, tajno djelovanje pa i potencijalne sukobe interesa ukoliko je član državni dužnosnik.

Čitava priča o hrvatskim masonima pojavila se krajem prošlog tjedna kad je objavljeno da su vlasnici i urednici tjednika 7dnevno i portala Dnevno.hr privedeni zbog pokušaja iznude Nikice Gabrića, također masona.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić
1/5

Oni su navodno od njega tražili veliku svotu novca, a sve kako ne bi objavili seriju članaka o njemu kao šefu hrvatskih masona za što su smatrali da bi ga u datom trenutku uvelike kompromitiralo.

Zbog iznude se Gabrić osobno putem aplikacije WhatsApp obratio Jeleniću, inače kolegi masonu te je na njega vršio presing.

Video: Butković o  slučaju glavnog državnog odvjetnika Jelenića

 

 

Ključne riječi

Komentara 81

PO
Porta
18:48 19.02.2020.

Masonerija je dovela Lenjina,Hitlera i Merkelicu na vlast-Masonerija je odvela sirotinju u svjetske ratove da izginu.Masonerija voli stvarati glad i smrt.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:21 19.02.2020.

A šta vrijedi ova ostavka kad poslje njega dolazi isti ili još gori, narode oni drže vlast sve je njihovo zapamtite vama može biti samo gore nikad bolje a njima je uvijek dobro i može biti samo bolje, mi smo niko i ništa.

NE
Neretva93
18:21 19.02.2020.

Nekad se upitam da li smo mi normalni?!Dokle više,afera za aferom,slučsj za slučajen,smjena za smjenom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije