Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Kopal

Glavni analitičar HDZ-a: Dogodio nam se crni labud, moramo istražiti zašto

Robert Kopal
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
27.05.2019.
u 07:18

Savjetnik premijera Andreja Plenkovića nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet, a ne četiri mandata

Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud, komentirao je rezultate izbora Robert Kopal, glavni analitičar HDZ-a i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, piše N1.

On je vodio kampanju i smatra kako je ona bila dobra te da s HDZ-ove strane nije učinjena pogreška. No, nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet mandata, a ne četiri koliko su osvojili.

– S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da sve to analiziramo – rekao je Kopal i dodao:

– Kad se to dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, s obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja poklapalo se s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se mnogo teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako mnogo fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013. Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti.

GALERIJA Ovih 12 kandidata osvojilo je mandate za Europski parlament

Robert Kopal
1/15
Ključne riječi

Komentara 85

CE
cenzura
08:03 27.05.2019.

"Dogodila" se vama Istambulska, Marakeš, muljanje s potpisima za referendum........... To se vama dogodilo!

NO
Nordik
07:50 27.05.2019.

Prepotenciju ne bi trebalo pokazivati javnosti. Zatvoriti se u crnu rupu s crnim labudom.

PA
Pajkoslava2
08:17 27.05.2019.

sjetite se referenduma i Kušćevića , pa će te znat gdje ste izgubili glasove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije