Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Bračak

'Glave skup' da ne bude 'izvana huj - iznutra fuj!'

HDZ
Mladen Mandić
31.05.2012.
u 09:35

Županica Sonja Borovčak: HDZ je osam godina bio na vlasti i mogli su, da su to htjeli, povećati limit za zabočku bolnicu, no to nisu napravili

Uoči sjednice Županijske skupština na kojoj će se, među ostalim, raspravljati i o financijskom poslovanju zagorskih bolnica i ostalih zdravstvenih ustanova, jučer je konferenciju za novinare održao i oporbeni HDZ. Novi zagorski čelnik HDZ-a Žarko Tušek današnje stanje u zabočkoj Općoj bolnici ocijenio je alarmantnim. – Nedopustivo je da se zbog političkih prepucavanja unutar vlastite koalicije na vlasti u Zagorju danas u bolnici događaju takve stvari. Imidž zagorske bolnice i Županije političkim prepucavanjima potpuno je narušen. Odgovornost za to zasigurno snosi i čelništvo SDP-a na čelu s dosadašnjim županom i predsjednikom Upravnog vijeća Sinišom Hajdašom Dončićem koje je dobro znalo što se i kako radi u bolnici.

 Stvari ne štimaju

 Napravili smo novu lijepu bolničku zgradu, no iznutra očito mnogo toga ne štima. Zagorski pacijenti sigurno zaslužuju bolju zdravstvenu instituciju, zato svi stavimo ‘glave skup’ da ne bude ‘izvana huj, a iznutra fuj’ – rekao je novi šef zagorske oporbe Tušek.

Dr. Damir Plečko, član predsjedništva Županijskog odbora zagorskog HDZ-a i predsjednik Povjerenstva za zdravstvo, rekao je kako je 650 zaposlenika zbog stanja u bolnici stavljeno na stup srama. – Kako se nakon svega zaposlenici mogu osjećati u ovakvim uvjetima? Sigurno im nije lako. Kad pacijenti dođu u bolnicu, najvažnije je povjerenje u liječničko osoblje i njihov osmijeh na licu. Pitam vas mogu li u ovakvom okruženju djelatnici to svojim pacijentima sada pružiti. Zašto kvalitetni liječnici sve više odlaze iz Zagorja i zašto su i umirovljeni liječnici, koji su u nedostatku liječnika na tržištu radili na ugovor o djelu i tako dopunski zarađivali najviše dvije do tri tisuće kuna, također stavljeni na stup srama. Zašto je zakon takav da u privatnim ordinacijama oni mogu raditi, a u javnim ustanovama ne mogu, zapitao je dr. Plečko.

 Županica Sonja Borovčak kaže kako je svjesna da situacija u bolnici nije dobra, no stvari se ipak pomalo rješavaju. Tako će od 1. lipnja iz zagrebačkih bolnica Sveti duh i Sestara milosrdnica dolaziti liječnici na dežurstva kako bi bolnica počela normalno funkcionirati.

 Tko koliko radi?

Na ostale prozivke S. Borovčak odgovara: – Nije Upravno vijeće to koje upravlja bolnicom nego njezin ravnatelj. Na njemu je da poboljša organizaciju rada i sve stavi na svoje mjesto. Treba se vidjeti tko koliko radi i zašto netko radi više, a netko manje – rekla je S. Borovčak te dodala kako im ne treba pomoć HDZ-a već će sve sami riješiti, a HDZ-ovci su, u vrijeme dok su osam godina bili na vlasti, mogli pomoći tako da se zabočkoj bolnici poveća limit. No, to nisu napravili.     

Komentara 1

MM
mmmmm
11:15 01.06.2012.

Statističarka je dobro odradila posao kada je trebalo skupljati poene. Zbrajala je tako da su joj uvijek 1+1 bilo 5. Ne čudite se njoj, čudite se sebi koji je držite tu gdje joj nije mjesto. Još malo pa i koalicija se može raspasti, dolaze izbori, što će joj neki Beline (koji je i do sada lutao od stranke do stranke samo da bi došao do cilja).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije