Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Glavašević pitao Reinera zašto nije na Sveučilišnom savjetu, izbacili ga sa sjednice

Sabor
12.02.2021.
u 15:42

Glavašević mu se potom zahvalio i ustvrdio kako je ponosan što će izaći sa sjednice na kojoj Reiner ne bi trebao sjediti.

Umjesto da bude na sjednici Savjeta Sveučilišta u Zagrebu i predstavlja Sabor, potpredsjednik Sabora Željko Reiner je ipak predsjedavao Saborom na današnjoj sjednici. Zašto nije tamo, zanimalo je zastupnika Bojana Glavaševića koji je i prije svojeg pitanja potpredsjedniku najavio to da će dobiti opomenu. 

- Član ste Sveučilišnog savjeta i tamo predstavljate ovaj Sabor. Sjednica je upravo u tijeku. Zašto niste na njoj? - upitao je Glavašević Reinera.

Potpredsjednika Sabora pitanje je iznenadilo, no odmah mu je potvrdio kako će dobiti opomenu. 

- Zato jer predsjedam, kao što vidite, a za sada nisam postigao mogućnost translokacije, to me malo muči u zadnje vrijeme - odgovorio je Reiner.

VIDEO: Rasprava počinje u 3:18:54

Na Glavaševićev komentar kako ima više potpredsjednika koji su ga mogli danas zamijeniti u Saboru, Reiner je kratko kazao da je dobio svoj odgovor. Glavašević je dignuo potom ruku zbog povrede poslovnika i istaknuo kako je on taj koji će povrijediti poslovnik. 

- Kršim poslovnik još jednom, gospodine potpredsjedniče sabora. Poziv ste dobili 9.2. Danas je 12. Zar nije bilo nijednog drugog potpredsjednika sabora da Vas danas zamijeni? I da nas predstavljate na sjednici na kojoj se raspravlja o slučajevima seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na Sveučilištu?, pitao je Glavašević Reinera. 

Reiner mu je izrekao opomenu s oduzimanjem riječi. Glavašević je i dalje inzistirao na svom pitanju pa mu je Reiner izrekao opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave. 

- Pošteno, ali mi i dalje niste odgovorili na pitanje - kazao je Glavašević nakon čega ga je Reiner izbacio sa sjednice. Glavašević mu se potom zahvalio i ustvrdio kako je ponosan što će izaći sa sjednice na kojoj Reiner ne bi trebao sjediti. 

Događaj u Saboru na Twitteru je komentirao sam zastupnik . 

 

Tako je pak istaknuo sljedeće: - Reiner na Savjetu predstavlja Sabor, i tamo ga ne može zamijeniti nitko, a sjednicu Sabora mogu voditi još 4 osobe. Reiner je poziv primio 9.2. i mogao se organizirati da sudjeluje na sjednici Savjeta. Jedan odgovor sam ipak dobio - Reineru seksualno nasilje nije bitno 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije