Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Glavašević: Ne bih se vratio u SDP, a HDZ je kriv za puzajuću fašizaciju Hrvatske

Bojan Glavašević
28.08.2018.
u 14:02

Planiram stvarati političku platformu i okupljati ljude koji ne žele ovu apatiju, kaže bivši SDP-ovac.

Saborski zastupnik Bojan Glavašević i sad već bivši član SDP-a gostovao je u emisiji Večernji TV-a. Ponovio je što je glavni razlog istupanja iz stranke.

– Jedna povijesna epizoda SDP-a je završena. Nažalost, ona završava u borbi za fotelje i pozicije jednog malog dijela vodstva stranke i nažalost zbog toga ovakav SDP nije spreman ponuditi nijedan odgovor ni na jedno društveno pitanje s kojim se Hrvatska danas suočava. Meni je to neprihvatljivo i nisam u tome želio sudjelovati – naglasio je bivši član predsjedništva SDP-a.

 

Je li moguć povratak u SDP u slučaju promjene vodstva stranke?

– U SDP-u postoje ljudi koje izrazito cijenim i koji su mi prijatelji, ali ne planiram se vratiti. Ne treba se vraćati na ono što je bilo u prošlosti. Koncentriran sam na svoj mandat u Saboru, gdje građanima želim ponuditi onu vrstu politike u koju vjerujem i na temelju koje su me preferencijalno izabrali – kazao je Glavašević.

Otkrio je i što planira.

– Svakako planiram stvarati političku platformu i okupljati ljude koji ne žele ovu apatiju jer HDZ je kriv za 99 posto loših stvari koje su se u Hrvatskoj dogodile. A ako se svi odamo apatiji, onda će nam se za desetak godina ponovno dogoditi vlada predvođena anemičnim premijerom koji će pred očima javnosti neometano raditi nekakve marifetluke s novim Agrokorom, a to Hrvatska nije zaslužila. Isto tako Karamarkov HDZ je otvorio vrata puzajućoj fašizaciji Hrvatske, a sadašnji, Plenkovićev, HDZ je nevoljan i nesposoban da je zaustavi – naglasio je.

Političke ambicije istaknula je i Dalija Orešković kojoj nije produljen mandat u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Je li ona tip osobe s kojom bi surađivao?

– Izrazito je cijenim kao profesionalku. Pokazala je u svom radu onu vrstu moralnog integriteta kakav je potreban Hrvatskoj. Ona je profil osobe koja Hrvatskoj može donijeti dobro, pa mi je bilo drago pročitati da se namjerava politički aktivirati – dodao je Glavašević.

Cijeli razgovor s Bojanom Glavaševićem pogledajte u videu

Ključne riječi

Komentara 108

Avatar tituš
tituš
14:20 28.08.2018.

lažeš konju, HDZ je kriv za 125%, nije vas lustrirao!

BA
balance
14:22 28.08.2018.

Dođe mi da se izrigam!!!

MM
mad.max
14:26 28.08.2018.

Najljigaviji i najodvratniji SDP ovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije