Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštra kampanja

Glavaš žestoko udara po Vrkiću, on ne odgovara

branimir glavaš
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
07.05.2013.
u 19:00

Kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a Ivica Vrkić na sam spomen Glavaša spušta slušalicu

Oštre strelice koje Branimir Glavaš iz zatvora u Mostaru posljednjih dana odašilje prema Ivici Vrkiću, adutu SDP-a, HNS-a i HSU-a za gradonačelnika Osijeka, s druge su strane naišle na – šutnju. Vrkić jedini, po anketama, može ugroziti HDSSB-ova gradonačelnika Krešimira Bubala.

No, očito je da se uoči lokalnih izbora “najžešći” dijalog vodi upravo između Glavaša i Vrkića. Potonji je Glavaša nedavno nazvao dragim vođom. Mostarski je zatvorenik, pak, jasno poručio da detaljno prati situaciju u Osijeku i Hrvatskoj. Da nije isključen ni iz kampanje potvrđuje i to što je njegov govor emitiran na STV-u samo dva sata prije službene kampanje. A u njemu je secirao Vrkićevu karijeru, tvrdeći kako mu je “tri funkcije kojima se ponosi” osigurao upravo on.

– Posao oko reintegracije trebao je odraditi beskičmenjak, a ja sam smatrao da je on takav – obrušio se Glavaš. To mu nije bilo dosta pa je sutradan i pismom udario po Vrkiću. Prozvao ga je kako se prikazivao kao žrtva režima, a “lagodno je živio dok su drugi trunuli po kazamatima”.

– Ne želim ništa komentirati, neka rade što hoće! – jedino je što smo izvukli od Vrkića prije nego što je spustio slušalicu. Nije želio odgovoriti ni smatra li da je žestoki Glavašev napad znak nervoze, pa možda i straha. Iako je poruka iz zatvora glavna tema u Osijeku, i drugi se kandidati drže po strani.

– Odgovarati Glavašu značilo bi uvlačiti ga u kampanju, a on je tamo gdje jest i neka se bori sa svojim frustracijama i demonima. Ne može se maknuti iz mentalnog geta – ističe Anto Đapić. Podrška Vrkiću opet je pokrenula pitanje stvara li se u Osijeku antiglavaševska koalicija.

– Nikakvih dogovora nema, ali su prešutno sve ozbiljnije opcije na tom tragu jer žele maknuti vlast. HDSSB nema s kim u poslijeizborne koalicije pa je nervozan – tumači Đapić.

>> Glavaš: Vrkić je lagodno živio dok su drugi trunuli u zatvorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije