Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Glavaš: Ne bojim se Vladimira Fabera, on protiv mene vodi osobni rat

21.11.2008.
u 13:11

Nisam impresioniran funkcijom koju Vladimir Faber obnaša i ne bojim ga se. Svemu dođe kraj pa i njegovu montiranom procesu protiv mene - kazao je Branimir Glavaš, optuženik za ratne zločine, koji se danas ponovno našao u policiji na obavijesnom razgovoru zbog kaznenog djela pritiska na sudskog dužnosnika. Iza tog poziva, kazao je, stoji isključivo Vladimir Faber koji protiv njega od 2005. vodi osobni rat.

- Dok ga nije bilo mi smo imali mir. On danas 70 posto radnog vremena koristi za praćenje slučaja protiv mene. Bolje mu je da se bavi poslovima iz kriminalnog miljea. Samo u Osijeku ima 13 neriješenih ubojstava, a jedno se odnosi i na vrijeme dok je bio načelnik PU osječko-baranjske (Samir Nukić, op.a.) - izjavio je Glavaš.

Glavaš je za montiranje proscesa, odnosno pritisak na sud uz Fabera prozvao i Krunoslava Olujića, Antu Nobila, Zorana Pusića, Čedu Prodanovića i novinare Hedla, Butkovića i Malića. U policiji je proveo pola sata, a razgovor je, kaže, bio korektan, iako pretpostavlja da će kaznena prijava zbog koje je i bio pozvan na obavijesni razgovor ipak biti podnesena.

Njegov odvjetnik Dražen Matijević kazao je da prisile prema pravosudnom dužnosniku u ovom slučaju nije bilo. Njegove izjave da ne vidi prepreku kandidaturi za gradonačelnika Osijeka jer će postupak protiv njega biti završen do proljeća i to oslobađajućom presudom prema članku 309. kaznenog zakona, stavak 3, ne podliježu kaznenom progonu. Prema tom stavku optuženik ili njegov branitelj smiju prognozirati presudu.


Policija: Bespredmetno je komentirati Glavaševe optužbe

Povodom istupa Branimira Glavaša, a u vezi s njim obavljenim današnjim obavijesnim razgovorom u PU osječko-baranjskoj, nakon kojega se obratio javnosti, s priopćenjem medijima istupilo je i Ravnateljstvo policije.
U priopćenju ističu da je obavijesni razgovor obavljen na zahtjev nadležnog Državnog odvjetništva te da je nadležno Državno odvjetništvo zahtjev uputilo u rad PU osječko-baranjskoj bez posredstva Ravnateljstva policije.
Obzirom na prirodu zahtjeva Državnog odvjetništva Ravnateljstvo policije nije koordiniralo rad po ovom predmetu niti je na bilo koji način sudjelovalo u ispunjavanju zahtjeva Državnog odvjetništva, nastavljaju iz Ravnateljstva policije.
U priopćenju naglašavaju i kako zakonitost u radu policije, te jednakost svih građana pred zakonom su osnovna načela rada policije te u tom smislu niti Branimir Glavaš ne može biti izuzet od primjene zakona.
Dodaju da zbog razine na kojoj su optužbe na račun glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera iznesene, da ih je bespredmetno komentirati jer je to u suprotnosti s načelima rada Ravnateljstva policije.
(S.M.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije