Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijećnik napustio Most

Glavaš: Glas za Škoru je glas za HDZ. Grmoja: To je smiješno, Škoro HDZ-u remeti planove

Ivo Glavaš
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
08.10.2019.
u 15:52

Šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš kazao je da 'ne želi ići putem krajnje desnice', iz stranke mu odgovorili da su to 'smiješne optužbe'

Šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš napustio je Most nezavisnih lista zbog njihove podrške predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori optužujući ih da se transformiraju u stranku krajnje desnice, kao i da je glas za Škoru zapravo glas za HDZ.

Iz Mosta pak odbacuju takve teze podsjećajući kako su dva puta raskinuli koaliciju s HDZ-om te objašnjavaju da su stranka koja, prije svega, štiti nacionalne interese, ali nikako nisu krajnja desnica.

Mogao se usprotiviti

– Napuštam Most i odsad ću biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Šibenika. Meni je kao predstavniku građanske opcije apsolutno neprihvatljiva podrška Miroslavu Škori. Most se transformirao u stranku krajnje desnice, a tim putem ja ne želim ići. Umjesto da su istaknuli svog kandidata, udružili su se s drugim desnim opcijama i tako je očito formiran desni blok – poručio je jučer Ivo Glavaš. Vjeruje kako je Škoro zapravo zamjenski kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima.

– Škoro želi okupiti i ujediniti stranke krajnje desnice i stvoriti iluziju da je glas za njega glas protiv HDZ-a, a u stvarnosti je glas za njega glas za HDZ, a Most je naivno i lakomisleno uletio u cijelu priču misleći da se podrškom Škori bore protiv HDZ-a – tvrdi Glavaš, koji kaže da je Škoro “sto puta veći HDZ-ovac od Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića zajedno”. Mostov Nikola Grmoja kaže kako poštuje Glavaševu odluku, no ne slaže se, naglašava, s njegovim optužbama.

– Glavni odbor Mosta donio je odluku da podržimo Miroslava Škoru, to nije odluka nekoliko ljudi. Glavaš nije bio baš aktivan u akcijama Mosta, niti je u bilo kojem trenutku izrazio protivljenje ovoj odluci Glavnog odbora. Što se tiče teze o tome da smo na krajnjoj desnici, mogu samo reći da su to smiješne optužbe. Mi smo hrvatska stranka koja prije svega štiti nacionalne interese i bori se protiv korupcije i klijentelizma – tvrdi Grmoja. Smiješna mu je teza da je Škoro HDZ-ov “tajni” kandidat te poručuje kako Škoro itekako remeti HDZ-ove planove na ovim izborima.

Otišli Orepić, Panenić...

Inače, posljednjih godinu dana s Mostom su se razišli i njihovi bivši ministri Vlaho Orepić te Tomislav Panenić, kao i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, sve nezavisni kandidati na Mostovim listama.

I oni su napustili Most uz objašnjenje kako se ne slažu s njihovim politikama, dok im je Panenić, koji je najavio kandidaturu za predsjednika države, prije svega zamjerio jer ga nisu željeli podržati kao svog kandidata. Inače, i Orepić je također najavio kandidaturu za predsjednika države.

– To su sve bili nezavisni zastupnici na našoj listi koji su imali svoje ambicije koje očito nisu uz nas uspjeli realizirati. Most nastavlja svoj put, stalno nam se javljaju novi ljudi, neki smo dan u Zagrebu primili stotinjak novih članova, većinom mladih ljudi koji žele promjene. U Karlovcu smo ovih dana otvorili ured Mosta, dakle stalno se razvijamo dalje, a i potpora Mostu, prema istraživanjima javnog mijenja, raste – objašnjava Grmoja. U Mostu, zaključuje, već mjesecima rade na rekonstrukciji, ali i na programskom profiliranju stranke, kao i na proširenju stranačkih tijela.

Video: Kolinda Grabar-Kitarović objavila kandidaturu

Ključne riječi

Komentara 100

DU
Deleted user
16:31 08.10.2019.

Glavno da je tute Bulj ostao.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
16:09 08.10.2019.

Nema Skoro sanse u drugi krug, internet trolovi nisu mu dovoljni. Organizirao je i grupicu za manipuliranje anketa, osmislio Franjo Varga - Glasas - obrisat memoriju i ponovo glasas , tako milion puta ako imas vremena, naj brzi firefox.

RI
rimac444
22:08 08.10.2019.

I ovaj jadnik je našao izgovor da napusti truli most koji tone u blato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije