Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED PROTIV MJERA

Poduzetnici podržali vlasnika teretane: 'Dosta je lošeg upravljanja krizom!'

Zagreb: Iako su mjere i dalje na snazi, vlasnik teretane otvorio svoja vrata, stigla i policija
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
01.02.2021.
u 15:02

Odlukom nacionalnog stožera do 15. veljače produljena je mjera zabrane rada teretanama i sličnim sportskim centrima te ugostiteljima, a kršenje te mjere povlači visoke kazne koje se kreću od 20 do 70 tisuća kuna i do tri godine zatvora.

Vlasnika teretane koji je priveden nakon što je u ponedjeljak ujutro otvorio objekt unatoč zabrani rada na društvenim mrežama podržala je Udruga Glas poduzetnika (UGP), a od najavljenog otvaranja ipak su odustali ugostitelji.

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin koji se pojavio ispred teretane Quantum Gym na zagrebačkoj Trešnjevci izjavo je na društvenim mrežama da je to jedini lokal koji se jutros otvorio te da je riječ o poduzetniku Andriji Klariću, kojeg sada očito čeka sudski proces, u čemu može očekivati pravnu pomoć UGP-a, što osiguravaju svi svojim članovima.

U video snimci sebe ispred tog objekta, na kojoj se vide i policajci i snimatelji, Oreščanin je kazao da je policajce pitao smije li ući unutra, na što su mu odgovorili da ne smije i da je objekt zaključan, kao i da je razgovarao s Klarićevom kćerkom koja mu je rekla da joj je otac uhićen, da ga je privela policija i da mu ide odnijeti stvari jer je vrlo izvjesno da će u pritvoru provesti neko vrijeme.

"Ono što ne bismo htjeli je da u pritvoru ostane 30 dana zbog mogućnosti kaznenog djela, ali u svakom slučaju UPG će pružiti podršku", kazao je Oreščanin, najavljujući veliku prosvjednu akciju UGP-a u Zagrebu na Trgu bana Jelačića u 10 sati u srijedu.

“Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, organizira veliku akciju 3. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića. Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?” stoji na Facebooku u najavi događaja.

Odlukom nacionalnog stožera do 15. veljače produljena je mjera zabrane rada teretanama i sličnim sportskim centrima te ugostiteljima, a kršenje te mjere povlači visoke kazne koje se kreću od 20 do 70 tisuća kuna i do tri godine zatvora.

Od predsjednika Udruženja ugostitelja Zagreba Franza Letice u ponedjeljak prije podne se doznaje da su zagrebački ugostitelji, unatoč svim najavama, ipak većinom odlučili pričekati 15. veljače da vide hoće li biti novih odluka oko otvaranja njihovog posla.

Ponavlja da udruženje ne potiče i ne poziva na otvaranje prije nego se zabrana rada ukine niti organizira bilo kakva prosvjedna okupljanja ugostitelja, ali kaže da i ako je netko od ugostitelja jutros otvorio, za što postoji mogućnost, nije poznato koji su to niti žele u medije.

Komentara 27

NE
neboiznadzagreba2
13:27 01.02.2021.

Najcrnja diktatura, zdravi moraju dokazivati da nisu bolesni, liječnici ne liječe, zakoni pisani da šire nejednakost,mediji režiraju događaje, građanima utjeran strah u kosti... Kako smo ovo dopustili, što se dogodill da pristajemo na stvarnost nametnutu od par superbogatih luđaka i ima li ovoj ludosti kraja?

DU
Deleted user
14:53 01.02.2021.

Kod nas je veća kazna ako radiš u svojoj firmi nego ako pljačkaš proračun!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:00 01.02.2021.

Britanska škola u Zagrebu SVO OVO VRIJEME RADI NORMALNO: Učenici svih razreda, od vrtića do maturanata, svo su vrijeme u školskim klupama, sportski treninzi i natjecanja se ne prekidaju. Očito pravila nisu za sve jednaka. Dok se neki ne trebaju "strpiti", za druge je interventna policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije