Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Beus Richembergh:

'GLAS neće poduprijeti predsjednicu Grabar-Kitarović'

Goran Beus Richembergh
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.08.2019.
u 13:53

U GLAS-u bi željeli da u sljedećem mandatu tu dužnost obavlja netko drugi, a njima je konkretno najzanimljiviji Zoran Milanović

Potpredsjednik GLAS- a i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh u utorak je na konferenciji za novinare poručio da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće dobiti potporu GLAS-a jer je napravila puno gafova i Hrvatsku izvrgnula ruglu i sramoti.

Rekao je da mu je žao što je to tako, da bi volio biti ponosan na predsjednicu svoje zemlje za koju još dodaje da je estradizirala svoju dužnost. U GLAS-u bi željeli da u sljedećem mandatu tu dužnost obavlja netko drugi, a njima je konkretno najzanimljiviji Zoran Milanović. Ustvrdio je i da predsjednica "igra u kupe, premijer u špade", dok je Sabor postao isključivo glasački stroj gdje se, kako je rekao, na najprimitivniji način potvrđuju odluke koje se donose u Banskim dvorima.

Kritizirao je i stanje u gradu Splitu istaknuvši kako se sa strane gledajući vidi problem u funkcioniranju gradske uprave kao i da su odnosi s koalicijskim partnerima na najnižoj točki te da jedni drugima podmeću nogu. Govorio je o sportu, kulturi i turizmu, ali i o odnosu grada prema pojedinim klubovima i sportašima.

"Prema vani pokušavaju glumiti kako je sve u redu, ali u funkcioniranju grada se vidi da predsjednik Gradskoga vijeća igra jednu igru, gradonačelnik zastupa druge ideje, a predsjednik vladajuće stranke treće," rekao je dodavši, kako se postavlja pitanje - tko je u Splitu stvarni gradonačelnik i tko odgovara?

Ocijenio je kako bi bio zadovoljniji kada bi gradonačelnik Andro Krstulović Opara u punom smislu mogao preuzeti odgovornost i da mu malo manje "sekundiraju" oni koje je morao zbog političkih odnosa pustiti u arenu. To dokazuje, ustvrdio je, sistematizacija radnih mjesta u gradskoj upravi, odnos prema ključnim komunalnim problemima, izgredi koji se događaju, način na koji se gradska uprava odnosi prema marginalcima i, kako je rekao, vrlo bučnim šovinistima, ljudima koji šire mržnju i Split pokušavaju pretvoriti u grad slučaj.

Komentara 12

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:13 06.08.2019.

Moze netko reci pravo ime i prezime doticnog gospodina i neka objasni zasto se rugao smrti nevinog generala Praljka

ZA
zadar1
14:24 06.08.2019.

čovjek koji nezna što je i tko je🤣🤣🤣🤣

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:13 06.08.2019.

Jer taj neki glas je baš učinio dobro za Hrvatsku hahahahah ajde, molim te, niste ništa bolji i samo su vam pozicije i novci u mislima. Neš ti podrške tamo nekih otpadaka i političkih poluproizvoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije