Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klimatske promjene

Gladni polarni medvjedi preplavili ruski grad

polarni medvjed
Getty Images
06.12.2019.
u 09:06

Prije nekoliko mjeseci izgladnjela ženka polarnog medvjeda uočena je stotine kilometara južno od prirodnog staništa u ruskom gradu Norilsku zbog smanjivanja ledenih prostranstava na sjeveru

Grad na dalekom sjeveroistoku Rusije preplavljen je proteklih dana gladnim polarnim medvjedima zbog neuobičajeno toplog vremena, objavio je World Wildlife Fund (WWF) u četvrtak. Prebrojano je više od 50 polarnih medvjeda u blizini Rirkaipija jer na morskim područjima na kojima ti grabežljivci uobičajeno love nema dovoljno ledenog pokrivača.

"Gotovo su svi medvjedi mršavi", kaže Tatjana Minenko koja vodi skupinu koja nastoji spriječiti susrete medvjeda i ljudi, navodi se u priopćenju koje je objavio ruski ogranak WWF-a.

Iako su polarni medvjedi česti u tom području posebno je rijetko za tako veliki broj da se spusti do naseljenih podučja istodobno, navodi organizacija. To je područje suočeno s neuobičajeno toplim vremenom od početka prosinca, navodi organizacija.

Iako se led uz obalu pojavio nije dovoljno debeo da izdrži težinu medvjeda, kažu u organizaciji.

Prije nekoliko mjeseci izgladnjela ženka polarnog medvjeda uočena je stotine kilometara južno od prirodnog staništa u ruskom gradu Norilsku zbog smanjivanja ledenih prostranstava na sjeveru.

Mršava ženka pod stresom s blatnim šapama tragala je tada za hranom u sjevernom sibirskom gradu. Medvjedica je kasnije spašena i odvedena u zoološki vrt u Krasnojarsk. Vrt je tada objasvio da se hranila pokvarenim ostacima hrane koje je pronašla.

Video: Pogledajte preslatku medvjeđu obitelj

Komentara 6

Avatar miyamoto
miyamoto
09:28 06.12.2019.

Moguće da se radi o prevelikoj hladnoći te su i medvjedi odlučili da ne žele više trpjeti laži o globalnom zatopljenju, preko njihovih leđa

Avatar ehlbert13
ehlbert13
17:16 06.12.2019.

Miroslave Petkoviću, pripazi na sebe...oni dolaze...hahahaha...pa sve u toj Rusiji gladno, baš sve.

Avatar nekakav
nekakav
12:17 06.12.2019.

populacija medvjeda raste, u zadnjih 30 godina broj im se udvostručio. scena koju je wwf prije godinu dana objavio, gdje morževi skaču s visoke hridi u more, te ih je bilo nekoliko i uginulih od ozljeda, je na kraju ispala inscenirana, jer su snimatelji došli sa mašinerijom do njih, a životinje se uznemirile i krenule bježati, a u stampedu uvijek ima srradalih... al su ih razotkrili. no, bitno je da je ekipa u svijet uspjela pokazati samoubojstvo morževa uzrokovano nedostatkom hrane zbog globalnog zatopljenja. rusi ih još čekaju na sudu radi toga. ovo je normalna pojava, i u rusiji, i u kanadi, aljasci... ništa neoibčnog, a broj iz godine u godinu varira. rusi ovog ljeta imali gadnih problema u novoj zemlji, krdo medvjeda ih je opsjedalo, pa je bilo i puškaranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije