Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGRESIVNOST VIRUSA

Virologinja iz Italije: Koronavirus je možda mutirao, u Italiji je više mrtvih nego u Kini

Koronavirus Italija
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
21.03.2020.
u 15:02

Treba i kazati kako je prije samo nekoliko tjedana Gismondo napala virologa i profesora na Vita-Salute San Raffaele u Milanu Roberta Burionija koji je upozoravao na veliku opasnost od koronavirusa.

Moguće je da je koronavirus, Sars-CoV-2, mutirao, pretpostavka je koju je iznijela direktorica laboratorija kliničke mikrobiologije, virologinja bolnice Sacco u Milanu Maria Rita Gismondo, kako danas objavljuje novinska agencija AdnKronos.

Slično je mišljenje iznijela i virologinja Ilaria Capua, ravnateljica instituta za nove patologije sveučilišta u Floridi.

“U Lombardiji postoji nešto što ne shvaćamo. Mrtvih osoba ima više nego u Kini i to na prostoru koji je znatno manji i u mnogo kraćem vremenu. Događa se nešto čudnoga”, rekla je Gismondo u razgovoru za agenciju AdnKronos. 

Neobjašnjiva je, o mišljenju Gismondo, agresivnost koronavirusa u Lombardiji. Zbog toga je lansirala “znanstvenoj zajednici poziv: ujedinimo se da shvatimo!”.

Ako se “svi zajedno budemo izučavali komadić po komadić, vjerojatno ćemo uspjeti shvatiti” kakav je koronavirus, poziv je virologinje Gismondo.

Zašto u regiji Lombardiji ima toliko umrlih od koronavirusa? Prije par dana je Gismondo na to pitanje na tv-postaji La7 odgovorila kako postoji više čimbenika koje treba razmotriti. Prvo je visoki prosjek godina osoba, zatim gustoća stanovnika na površiti itd. Ima mnogo faktora. 

“Na virus treba gledati kao na oportunistu. Osim toga prije negoli kažemo da je netko umro od koronavirusa treba provesti obdukciju i vidjeti od čega je stvarnu umro pacijent”, kazala je Gismondo. 

Treba i kazati kako je prije samo nekoliko tjedana Gismondo napala virologa i profesora na Vita-Salute San Raffaele u Milanu Roberta Burionija koji je upozoravao na veliku opasnost od koronavirusa.

Tada je Gismondo kazala kako je koronavirus manje smrtan od gripe. Sadašnjom izjavom je, na određeni način, priznala prijašnju prosudbu.

Ključne riječi

Komentara 10

MA
Marsijanac
17:24 21.03.2020.

"Koronavirus je možda mutirao".....Nije mozda nego je sigurno. Sad vec imamo preko 35 podvrsta od kojih je jedna ubojita..... Sve je vise znanstvenika koji tvrde da je Wuhan virus umjetno stvoren. Mogao bi jos dodatno mutirati i udariti u valovima , i uzrokovati milijunske zrtve.

SL
Slovenec
17:08 21.03.2020.

...a možda i nije, oni su se za*ebavali dok nisu shvatili da je vrag odbija šalu

NE
Nepokolebljiv
16:40 21.03.2020.

Ha, ha! Napraviti obdukciju da se ustanovi uzrok smrti. Ako je netko imao simptome ove virusne bolestine, pa bio on mlad ili star, pijanac ili pusac onda se tesko moze kazati umro jer je bio alkoholicar od cirose jetre ili predoziran kokainom. To bi bilo kao Wild Bill Hickok umro od pusenja, pijancevanja i lose prehrane a 45 calibarski metak u zatiljak je bio samo marcipan na torti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije