Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendumski potpisi

GI "Narod odlučuje": Kazneno ćemo prijaviti nepoznatu osobu zbog zloporabe dužnosti i krađe potpisnih knjiga

Inicijativa Narod odlučuje
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
27.10.2018.
u 14:15

"Podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, radi zlouporabe dužnosti i krađe", rekao je koordinator građanske inicijative "Narod odlučuje" Tvrtko Krpina na konferenciji za novinare ispred Državnog odvjetništva

Iz građanske inicijative "Narod odlučuje" u subotu su izvijestili da će kazneno prijaviti nepoznatu osobu za zloporabu dužnosti i krađu potpisnih knjiga kod prebrojavanja potpisa za dva referendumska pitanja te inicijative.

"Podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, radi zlouporabe dužnosti i krađe", rekao je koordinator građanske inicijative "Narod odlučuje" Tvrtko Krpina na konferenciji za novinare ispred Državnog odvjetništva.

Članica inicijative "Narod odlučuje" Natalija Kanački rekla je da su dvije hrvatske institucije: Hrvatski sabor i Ministarstvo uprave podnijele dva različita zapisnika o izvješću o broju potpisa koje su dostavili Saboru.

Dodala je i da deset knjiga iz jedne kutije nije nađeno na ispravnom mjestu, četiri su ukupno nedostajale, a šest knjiga je nađeno u pet različitih kutija.

"Mi znamo tko je brojao knjige u Saboru, međutim, ne znamo tko je brojao knjige u Ministarstvu uprave, imamo informaciju da to povjerenstvo nije radilo", napomenula je.

Kanački je taj postupak ocijenila netransparentnim i nelogičnim.

"Postoji netransparentnost u cijelom postupku, jer ne znamo na koji su se način knjige brojale i kako se s njima postupalo. S obzirom na sve nelogičnosti, postoji sumnja u kontaminiranost cijelog procesa, što daje osnovanu sumnju da ministarstvo uprave i povjerenstvo ministra Kuščevića nije odradilo dobar posao", smatra Kanački.

"Ministar Kuščević je zaštićen i, zbog te političke zaštite koju dobiva od premijera Plenkovića, usuđuje se potpise hrvatskih građana proglasiti nevažećim. Također se usudio odbiti promatrače na pregledavanju i brojanju potpisa, i to onog referenduma protiv kojega se i on i premijer Plenković žestoko od samog početka bore i koče na sve načine", naglasio je Tvrtko Krpina.

Krpina je ujedno prozvao ministra Kuščevića što je osnovao povjerenstvo bez predstavnika građanske inicijative te je izmijenio kriterije za proglašavanje nevažećih potpisa, nakon što je počelo njihovo brojanje.

Komentara 18

Avatar Observer
Observer
14:32 27.10.2018.

Muljalo se , odugovlacilo, manipuliralo, pustali se "probni baloni" , kod provjeravanja potpisa zabranjeni su promatraci , bilo je jasno da ce konacni "rezultat" biti ovakav . Treba postivati volju Bruxellesa a ne volju naroda !

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
14:28 27.10.2018.

Oprostite, je li ta nepoznata osoba možda stanovita utovljena ugovnjena ružna retardirana debela svinja, rumenih obraza, malih svinjskih očica, imbecilnog izraza lica i zalizane masne kose?

VJ
vjaceslav
14:51 27.10.2018.

sve je jasnije da je prebrojavanje potpisa maksimalno nejasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije