Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijarder u Davosu

Soros opleo po Trumpu i Putinu, Facebooku, bitcoinu; Njihovi dani su odbrojeni

Foto: Reuters
1/2
26.01.2018.
u 09:29

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je u četvrtak u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin.

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, "opasnost po svijet".

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijame luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih riječi po društvenim mrežama, George Soros napao je i divove interneta Facebook i Google.

Opisao ih je kao "stalno sve moćnije monopoliste" koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima "Vrli novi svijet" i "1984.".

"Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani", rekao je pred armadom predstavnika koju su poslali divovi interneta.

Na upit o bitcoinu, rekao je da "to nije valuta", komentirajući da je njegov rast "tipičan mjehur od sapuna". Ne vjeruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitcoina, prije u postupni.

Pogledajte Svjetski ekonomski forum u Davosu:

1/23
Ključne riječi

Komentara 59

LE
Lester
09:39 26.01.2018.

zasto se daje prostora ovom manipulatoru i notornom lazljivcu. cime je on zaduzio svijet da je toliko vazan.

GU
Gustirna
10:43 26.01.2018.

Hahaha...stari zidovski mega kriminalac je shvatio da mu internet i trump ruse posao sa njegovim placenickim nevladinim udrugama i placenickim medijima....jer se na internetu moze cuti prava istina a ne njegove fake news..tipa trump nista ne radi, a amerika u puno boljem stanju nego za vrijeme sorosovog kenijca...

DU
Deleted user
09:44 26.01.2018.

bliži ti se sudnji dan gušteru matori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije