Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slanje dokumenata u Haag

Generalu Ademiju odbijena tužba protiv Hrvatske, mora platiti 30.000 kn sudskih troškova

Rahim Ademi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
22.04.2015.
u 11:50

U kratkom obrazloženju sutkinja je istaknula kako sud nije našao odgovornost Republike Hrvatske ni prema jednom zakonu

Općinski sud u Splitu odbio je tužbu generala Rahima Ademija koji je od Republike Hrvatske tražio odštetu od milijun kuna jer su u Haag slani selektivni dokumenti, odnosno nisu poslani oni koji mu idu u prilog.

Sutkinja Mirjana Rubiš odredila je da general Ademi mora platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 30 tisuća kuna. U kratkom obrazloženu je istaknula kako sud nije našao odgovornost Republike Hrvatske ni prema jednom zakonu.

Prodanović apsolutno iznenađen presudom

Odvjetnik generala Ademija Čedo Prodanović kaže kako je apsolutno iznenađen presudom.

– Žalit ćemo se na presudu. Moram prvo pogledati obrazloženje. Mi smo priložili dokumentaciju koja svjedoči da je Republika Hrvatska svjesno u Haag slala dokumente koje generala Ademija navodno terete, a one koji mu idu u prilog, nije – rekao je Prodanović koji, kao i general Rahim Ademi, nije bio na izricanju presude.

>>Ademi od Hrvatske traži milijun kuna: Sutkinja odbila saslušanje svjedoka

>>General Rahim Ademi tužbom protiv države traži milijun kuna odštete

Komentara 16

DJ
djurex
12:06 22.04.2015.

trebalo bi te stvari oko skanja dokumenata u haag i setanje britanskih novinara po tajnim arhivima i kopanje po strogo povjerkjivim dokumentima kazniti..nije kasno nikad..onaj ko zna temu zna da je to cilj ademijeve tuzbe..

Avatar Dameanu
Dameanu
13:14 22.04.2015.

E moj generale...barem Vi znate onu narodnu "politika je prostituuka"

FE
fefellerunt
12:30 22.04.2015.

Još jedan primjer braniteljima poput generala Ademija , koliko je bilo mudro ići u Domovinski rat. Čovjek koji je mirno mogao ostati u jNA ili otići bilo gdje u Europu, ostaje u ovoj državi , ulaže svoj trud i znanje da bi mu gomila smeća ovako sve to vratila. nisu to samo selektivni dokumenti, dovoljno se sjetiti kako su mu kao najvećem kriminalcu upadali u 5 ujutro radi pretresa stana itd. Da je ostao u JNA , dobio bi odštetu od milijun kuna plus još koji orden , ovako je kao i većina ostalih branitlelja izložen konstantnom omalovažavanju . Još on ima kako tako osiguranu egzistenciju za razliku od nižih činova i vojnika, koji su uglavnom u teškom siromaštvu , kako bi gomila smeća mogla sebi kupovati električne ekološke automobile, kupovala novi uvozni namještaj, išla na zimovanja i ljetovanja. tako je to kad se živi među gomilom smrdljivog smeća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije