Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena

Generala Vladu Bagarića na čelu HRZ-a zamijenio Dražen Šćuri

vlado bagaric
Goran Stanzl/Pixsell
02.05.2011.
u 15:53

Primopredaja je obavljena bez ikakvih najava, premda se znalo da će general Bagarić uskoro biti umirovljen. Navodno je i sam tražio umirovljenje nakon sudara i pada dvaju MiG-ova 21 kod Slunja.

General bojnik Vlado Bagarić, dugogodišnji zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u ponedjeljak je svoju dužnost prepustio zamjeniku zapovjednika HRZ-a i PZO-a, brigadnom generalu Draženu Šćuriju, koji će obavljati obje dužnosti, izvjestilo je Ministarstvo obrane.

Primopredaja je obavljena bez ikakvih najava, premda se znalo da će general Bagarić uskoro biti umirovljen. Navodno je i sam tražio umirovljenje nakon sudara i pada dvaju MiG-ova 21 kod Slunja.

Brigadni general Dražen Šćuri poznat je kao ratni zapovjednik osječkog Prvog samostalnog zrakoplovnog voda. Do sada je obnašao razne dužnosti u HRZ i PZO-u, od zapovjednika eskadrile helikoptera, načelnika Odjela za operativne poslove Zapovjedništva HRZ-a i PZO-a do zamjenika zapovjednika HRZ-a i PZO-a. Više je puta pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan.

Diplomirani je inženjer prometa, završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro“, Ratnu školu "Ban Josip Jelačić“ te nekoliko tečajeva u inozemstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije