Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ustaše su sluge'

General prozvao predsjednicu i premijera: 'Za dom spremni je pozdrav zločinačke NDH'

Za dom spremni
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
28.08.2019.
u 10:26

Gabričević je između ostalog ustaše nazvao domaćim izdajnicima i slugama nacističke Njemačke i fašističke Italije, a partizane borcima za pravdu, slobodu i svoj narod

Umirovljeni general HV-a Veselko Gabričević u nedjelju je u Ruduši na komemoraciji za strijeljane borce Prvog splitskog odreda otvoreno osudio pozdrav 'Za dom spremni' kao nedvosmisleno ustaški te prozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, piše Slobodna Dalmacija.

- Danas smo ovdje u Ruduši pokraj Sinja da odamo počast i izrazimo poštovanje prema onima koji su 1941. godine imali snage da se suprotstave najvećem zlu čovječanstva - fašizmu, borcima koji su goloruki, naoružani domoljubljem i željom da obrane svoj narod, stvore samostalnu i slobodnu državu, krenuli iz Splita prema Dinari - rekao je Gabričević, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika i Zbornog područja Gospić i potpredsjednik VEDRA-e, braniteljske udruge koja otvoreno spaja vrijednosti i tekovine NOB-a i Domovinskog rata.

Gabričević je između ostalog ustaše nazvao domaćim izdajnicima i slugama nacističke Njemačke i fašističke Italije, a partizane borcima za pravdu, slobodu i svoj narod, te poručio da "moramo biti svjesni i uvijek isticati da se današnja hrvatska država temelji na Domovinskom ratu i antifašizmu".

- Opravdano se postavlja pitanje je li moguće da najviši nositelji vlasti, pa i sama predsjednica države ne zna je li pozdrav Za dom spremni povijesni ili ustaški pozdrav, ili da predsjednik Vlade nije siguran o čemu se tu radi, pa određuje komisiju da to ispita i predloži Vladi kako se ponašati i kako postupati kada se taj ustaški poklič rabi u javnosti - rekao je Gabričević.

- Svi znamo da je pozdrav Za dom spremni pozdrav zločinačke, ustaške i izdajničke tvorevine NDH koja je bila u službi ne svoga naroda već nacističke Njemačke i fašističke Italije - dodao je, poručujući također da su i NOR i Domovinski rat bili antifašistički, obrambeni, pravedni i oslobađajući.

Ključne riječi

Komentara 115

MA
markro3
11:27 28.08.2019.

A koje vojske je Veselko generel?

JK
ja-kan
11:32 28.08.2019.

Ovaj Gabričević je sigurno bivši komunista, ne kažem da to što je rekao nije istina ali je isto tako bitno i kada se kaže ? Zašto je to baš sada rekao, pa zato da podrži Pupovca. Između Gabričevića i onog Skeje nema bitne razlike, obojica u suštini rade protiv RH samo jedan s krajnje ljevice a drugi s krajnje desnice.

Avatar Croatino
Croatino
10:55 28.08.2019.

To je lako reci 30 godina poslije velikosrpske agresije na RH. Za vrijeme rata draze mi je bilo cuti taj pozdrav i viditi HOS-ovca nego bradatog kriminalca koji mrzi sve hrvatsko, rusi, ubija i pali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije