Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ODBJEGLOG BANKARA

Bankar iz Vrlike imao pomagača, svojim ga vozilom odveo u BiH?

Vrlika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
19.11.2019.
u 15:44

Navodno je svom sinu ostavio pola milijuna kuna, kako bi zbrinuo obitelj, ali on je novce predao policiji.

Srđan Djaković (59), voditelj poslovnice OTP banke u Vrlici, osumnjičen za pronevjeru 11,4 milijuna kuna u utorak u 9 sati predao se policiji. Došao je u Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku u pratnji odvjetnika Joška Čeha kojemu se javio ranije ujutro. Novce očito nije donio. PU navela je kako je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna,  jer je dio novaca pronađen tijekom kriminalističkog istraživanja. 

Isto tako, u priopćenju su naveli kako su Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela pronevjere, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. 

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 59-godišnjak, kao djelatnik banke, odnosno ispostave poslovnice u Vrlici, 8. studenog 2019. protupravno prisvojio novac u iznosu od 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao. Također, utvrđena je sumnja da mu je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan,  pružio pomoć  nakon počinjenja kaznenog djela, te ga svojim vozilom odveo u Bosnu i Hercegovinu. Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku – izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Razgovarali smo i s Djakovićevim odvjetnikom, Joškom Čehom

-Moj klijent se jutros predao. Iznio je svoju obranu u policiji. Razumljivo da vam ništa više od toga ne smijem reći. Sada ide na ispitivanje u Državno odvjetništvo – rekao nam je Čeh. 

Srđan Djaković "nestao" je prije desetak dana, uoči službenog zatvaranja poslovnice banke u kojoj je bio šef, nakon čega je zamijećen i milijunski manjak u sefu banke. 

Srđan Djaković, prema riječima Vrličana, bio je utjecajan čovjek, s brojnim vezama, a rado je činio usluge svojim sumještanima. Bio je, kažu oni, pristojan i galantan, nije mu bio problem platiti piće za čitav kafić. Sada se neki pitaju s čijim je novcima to radio. Bio je branitelj, pasionirani je lovac i dopredsjednik Kinološkog društva Vrlika. Njegove sugrađane silno je iznenadio njegov nestanak jer u Vrlici ima status, ugled, utjecaj, suprugu, četvero djece, majku, unučad, pa se pitaju koji je motiv imao za pronevjeru i potom za bijeg. 

Nagađa se kako je upravo zatvaranje poslovnice banke ponukalo Srđana Djakovića da pokupi novce i pobjegne. Navodno je  u sefu postojao manjak od ranije pa je uzeo sve što se još moglo i pokušao "nestati".  Sve je začudilo kako je tako mala poslovnica imala toliko gotovine u sefu. Postoji priča da je upravo Djaković od središnjice naručio veću količinu gotovine, obrazlažući to velikim brojem zahtjeva za podizanjem depozita zbog zatvaranja poslovnice.  

Informacija nije potvrđena, ali navodno je svom sinu ostavio pola milijuna kuna, kako bi zbrinuo obitelj, ali on je novce predao policiji.

Vjerojatno je odbjegli bankar imao pomagače i kada se skrivao u Bosni i Hercegovini. Navodno je pobjegao i od njih, jer je shvatio da mu je život s tolikim novcima, ugrožen.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:03 19.11.2019.

Ovo je zakašnjelo poglavlje knjige: Vile, vuci i hajduci! On je onako "hajdučki obgrlio" gotovinu i s njome utekao u brda, a ima karizmu jer je lokalnim šankerskim protuhama plaćao runde - to više vrijedi nego da je pošteno, u znoju lica svog, radio. I što je najgore za Vrliku - oni njega potajice slave i dive mu se, ali nakon ove epizode teško će se pronaći banka voljna da tamo otvori fllijalu, zar ne ? Pa je to otužan epilog - da će biti još u još većoj svakodnevnoj gabuli jer će morati po bankarske usluge u Sinj ili čak i dalje. Al glavno da je lik bio popularan u kafićima, tim laboratorijima zla.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:29 19.11.2019.

Eto Milorade. Kako je biti Srbin u Hrvatskoj? Sa srednjom školom voditelj poslovnice.

DI
Diesel
16:41 19.11.2019.

Otpad i u selu popularan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije