Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Zbunjeni smo"

Gdje je nestao otok? Sandy Island na Google Earthu, a nema ga

sandy island
VL
22.11.2012.
u 17:21

Bio je ucrtan u sve važnije karte, a kada su ga počeli tražiti, nisu našli ništa!

Prije 12 godina Sandy Island ucrtan je u atlase, a poslije i na Googleove mape. Za njegovo “postojanje”, barem na kartama, znala je čak i Australska mornarica, ali cijelu su priču na početak vratili znanstvenici. Kako bi otkrili što krije ta misteriozna kopnena masa smještena u Koraljnom moru, na pola puta između Australije i Nove Kaledonije, uputili su se u istraživačku ekspediciju. Nakon 25 dana potrage na mjestu navodnog otoka nije bilo ničega, ništa osim mora dubokog čak 1400 metara.

– Iako se otok nalazi na Google Earthu i drugim mapama, naša provjera pokazala je da ga nema. Zbunjeni smo, ovo je zaista bizarno, kako se otok uopće našao na kartama? – pita se dr. Mary Seton koja je sudjelovala u ekspediciji.

U Googleu ističu kako su, dok su kreirali karte, konzultirali brojne pouzdane izvore: – Svijet se neprestano mijenja i mi moramo stalno držati korak s promjenama. Korisnici koji uoče neku nelogičnost mogu to prijaviti putem opcije “Report a Problem” – rekao je Nabil Naghdy, menadžer Googleovih mapa za Australiju i Novi Zeland.

Pogledajte gdje je, odnosno gdje nije, tajanstveni otok Sandy na našoj infografici ovdje

Komentara 2

Avatar MK
MK
17:45 22.11.2012.

Greska u programu MATRIX-a... ...programer jednostavno zaboravio programirati otok :-)))))

IN
InfoMan
18:19 22.11.2012.

Negdje na Antlantiku, prema juznom polu, nalazi se ogroman umjetni otok nastao od smeca bacenog s brodova. Kada slikas iz satelita onda ne znas o cemu se radi i imas otok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije