Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki prosvjed u Zagrebu

Gdje je nestala čelnica sindikata u jeku velikog štrajka?

Prosvjed prosvjetara na Markovu trgu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
25.11.2019.
u 09:53

Danima već u javnosti učiteljski sindikat predstavlja njegova tajnica Ana Tuškan, pa su se mnogi zapitali gdje je nestala čelnica sindikata u jeku velikog štrajka

Uoči velikog prosvjeda učitelja i profesora danas u središtu Zagreba mnogi su primijetili da već neko vrijeme u nastupima sindikalnih čelnika ne vide predsjednicu Sindikata učitelja, Sanju Šprem. Danima već u javnosti učiteljski sindikat predstavlja njegova tajnica Ana Tuškan, pa su se mnogi zapitali gdje je nestala čelnica sindikata u jeku velikog štrajka.

Međutim, njeno odsustvo odavno je planirano obvezama projekta EU, a i najavila ga je na konferenciji za novinare sredinom studenoga.

– Idem u Varšavu. Do 29. studenoga moramo realizirati sve projektne aktivnosti pa idući tjedan odlazim u Finsku, Švedsku i Sloveniju. Svi će naučiti što znači hrabrost zaposlenika u sustavu obrazovanja u Hrvatskoj – rekla je S. Šprem. Naime, Sindikat hrvatskih učitelja nositelj je projekta "Jačanje bipartitnog socijalnog dijaloga u sektoru osnovnog obrazovanja" koji se provodi u sklopu Europskog socijalnog fonda, a počeo je u travnju ove godine.

S obzirom na štrajk u školama u proteklih mjesec dana i bezuspješne pregovore s Vladom, hrvatski će predstavnici i nositelji projekta imati tematske primjere iz prve ruke.

Video: Prosvjed na Markovu trgu

Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
11:31 25.11.2019.

Evo, za nju se bar zna koliko košta njezino dostojanstvo - dnevnice + putni troškovi. Danas ćemo saznati koliko košta dostojanstvo ostalih...

Avatar southman
southman
10:51 25.11.2019.

" dem u Varšavu. Do 29. studenog moramo realizirati sve projektne aktivnosti, pa idući tjedan odlazim u Finsku, Švedsku i Sloveniju " ... Bravo. A tko to plaća ?

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
12:28 25.11.2019.

vjerovali ili isto sam se pitao, al vjerojatno uči slovo Č

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije