Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Gdje je i što radi ministar Marko Pavić

20.09.2017.
u 00:01

Ministar Pavić ne odgovara na pitanje hoće li mirovinski paket otvoriti do kraja ove godine ili će i taj vrući krumpir biti odgođen

Iza nas je najmirnijih stotinu dana koje je imao neki ministar rada i mirovinskog sustava, no sljedećih bi se mjeseci fokus javnosti trebao preseliti s poreznih na radna i mirovinska pitanja. Javnosti dosad uglavnom nepoznati ministar Marko Pavić poručio je "što se tiče mirovinskog sustava, da njegovo ministarstvo razmatra mjere koje su dio šire strategije stimuliranja zaposlenosti i gospodarskog rasta”.

Sindikati su s dosta straha i negodovanja primili vijest da Vlada priprema novu promjenu Zakona o radu u 2018., dok su se ozbiljniji zahvati u mirovinskom sustavu trebali provesti već ove godine. Bruxellesu je u zadnje dvije godine obećano da ćemo ubrzati produljenje radnog vijeka na 67 godina te jače demotivirati prijevremeno umirovljenje. Također, Vlada je obećala promjene i u sustavu beneficiranog staža, no nijedan od novih zakonskih akata nije upućen u javnu raspravu. Ministar Pavić ne odgovara na pitanje hoće li mirovinski paket otvoriti do kraja ove godine ili će i taj vrući krumpir biti odgođen. Sve aktualnije postaje i pitanje dodatka na mirovine osiguranika drugog stupa, bez kojega bi mirovine članova obaveznih mirovinskih fondova pale oko 27 posto već od 2019. godine.   

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Što pitaju djecu u 4. osnovne

>>Uber je legalan, i dalje može voziti po hrvatskim cestama

>>Hrvatska policija traži nove uniforme

>>U vrijeme komunizma Goldstein je zagovarao demokratsku revoluciju u Hrvatskoj 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:02 19.09.2017.

tko je sad ovaj haha

DU
Deleted user
07:11 20.09.2017.

Ministar kao ministar puni vlastite dzepove Deblja konto u banci Ceka vozaca Prodaje maglu i sumaglicu Pllenki je trekel da bu dobar i je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije