Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV TOLUŠIĆ:

Mene su pljuvali i ja sam kažnjen, a svi ostali ministri prošli su lišo

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.02.2020.
u 18:56

Bivši ministar kaže i da mu je simpatično bilo što su ga pljuvali “likovi kao radiofil i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u petak bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s 3000 kuna zbog utvrđenog nesklada u njegovoj imovinskoj kartici, odnosno jer nije u kartici ispravno unio površinu kuće i okućnice u Virovitici. Povjerenstvo nadalje nije utvrdilo da je bilo ikakvog pogodovanja između Tolušića i tvrtke Građevinarstvo Horvat, koja je bivšem ministru gradila kuću i s kojom je kao podravsko-virovitički župan bio u poslovnom odnosu jer su svi računi podmireni.

Pravio se pametan

Tomislav Tolušić lani u srpnju smijenjen je s pozicije ministra poljoprivrede, čemu je prethodila upravo afera vezana za njegovu imovinsku karticu koja je u petak dobila svoj epilog na Povjerenstvu. Zbog toga je posebno zanimljiv status koji je Tolušić objavio na svom Facebook profilu, a u kojemu se osvrnuo i na ono što se njemu dogodilo s imovinskom karticom, ali i na tuđe imovinske kartice zbog čega je ustvrdio da ne vrijede za sve ista pravila, kao i na one koji su ga kritizirali zbog krivog unošenja podataka. Tolušić je ustvrdio da je deset mjeseci trajalo njegovo pljuvanje i sramoćenje zbog imovinske kartice, da je Povjerenstvo utvrdilo da je kuću upisao u krivu rubriku, a da površinu kuće nije ni trebao navoditi, ali se “pravio pametan” pa ju je upisao krivo.

GALERIJA Kuća Tomislava Tolušića

Tomislav Tolušić
1/14

– Pogriješio sam, nije sporno. I trebali su me kazniti zbog toga. Kao i Krstičevića, Bošnjakovića i sve ostale ministre i dužnosnike koji su zadnjih 10 godina nepravilno ispunili karticu i prošli “lišo”. Vidimo i danas u novinama da svaki dan netko nešto promijeni. Ali za te druge vrijede i druga pravila. A generalno, kod nas nije mjerilo rad, nego percepcija. Neke europske fore valjda, ne kužim. Mlad sam još, naučit ću – napisao je Tolušić.

A osim što je ustvrdio da za sve ministre očito ne vrijede ista pravila, Tolušić je naglasio i kako je Povjerenstvo utvrdilo da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome, da je sve u skladu sa zakonima i da je sve kako treba, a tada “opalio” i po oporbenim čelnicima koji su ga zbog krivo ispunjene kartice prozivali.

Ne voli ih Vlada

– A nije da si nisu dali truda pri provjeri. Skoro godinu dana svi su me gazili i pljuvali oko toga, pa čak i likovi kao što je radiofil i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić. To mi je bilo najsimpatičnije od svega. Da me takve poštenjačine pljuju – poručio je Tolušić i dodao kako mu je drago da postoje institucije u RH koje dobro i pošteno rade svoj posao. I da je Povjerenstvo jedna od njih.

– I jedina kojoj sam se trebao pravdati. Volio bih da imaju više love i da su brži pa da to blaćenje kraće traje, ali što je, tu je. Ne voli ih baš Vlada i Ministarstvo financija – zaključio je Tolušić.

Odgovor na pitanje vrijede li različita pravila za ministre i je li točno da Vlada ne voli Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokušali smo dobiti i u Vladi, ali do zaključena broja nismo dobili odgovor.

Ključne riječi

Komentara 34

DO
doktorica
18:53 22.02.2020.

ma danije on kriv kriva je čistačica

IB
iva.begovic
18:55 22.02.2020.

Tolušićev politički sponzor Đakić, nešto nije aktivan u zadnje vrijeme. Što se to događa u Virovitici? Možda neke žrtve i nisu bile uzaludne.

PE
pežo
17:15 22.02.2020.

Jesu li ti ispitali porijeklo imovine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije