Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan mladić u karanteni

Gastarbajterima iz Međimurja savjetuje se da ne dolaze kući ako nemaju 'hitnu situaciju'

Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 10:39

Na graničnom prijelazu Trnovec u Međimurju jučer je 28-godišnjaka koja je doputovao iz Austrije sanitarni inspektor poslao u kućnu karantenu jer postoji sumnja da je bio u neposrednom dodiru s oboljelim osobama

Načelnik Stožera Civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec uputio je dopis u kojem navodi da je od jučer na snazi odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i kriznog stožera Ministarstva zdravstva kojom je proširen broj zemalja iz kojih dolaze putnici nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.

To su Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran,  Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska i Švedska, te Bela Krajina u Sloveniji. Velik broj Međimuraca radi u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a za vikend dolaze kući.

Video: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

"Naglašavamo da će naši građani koji rade i žive u navedenim zemljama, ako dođu za vikend u Hrvatsku, morati biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek po isteku zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana, i to pod uvjetom da će biti zdravi.

Savjetuje se tim osobama da, ako nemaju neku hitnu situaciju kod kuće u Međimurju, odgode dolazak kući i neka prate situaciju sljedećih tjedana", navodi J. Grivec.

Na graničnom prijelazu Trnovec u Međimurju jučer je 28-godišnjaka koja je doputovao iz Austrije sanitarni inspektor poslao u kućnu karantenu jer postoji sumnja da je bio u neposrednom dodiru s oboljelim osobama.

Ako sumnjate da imate koronavirus, ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Tema: Koronavirus

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije