Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐEN NA INTERVENCIJI

Gađali ga kamenjem: 'U krvi mi je biti vatrogasac i ovo me neće pokolebati'

Leon Gudlin (19), vatrogasac kojeg su na intervenciji gađali kamenjem
Foto: Privatna arhiva
1/4
20.04.2020.
u 15:00

Kad se vratio i s te druge intervencije u prostorije DVD-a, poslušao je savjet kolege koji mu je rekao neka za svaki slučaj ode na pregled u čakovečku bolnicu. Utvrđeno je da je lakše ozlijeđen.

- Znao sam što me čeka kad sam prolazio obuku za vatrogasca, ali da će me netko gađati kamenjem, to nisam mogao ni zamisliti - kaže nam 19-godišnji vatrogasac Leon Gudlin, član DVD-a Pribislavec, koji je ozlijeđen na intervenciji 10. travnja.

Deset godina je član DVD-a, počeo je trenirati u vatrogasnoj mladeži, a ovo mu je kao vatrogascu bila deseta intervencija koju će zauvijek pamtiti po incidentu. U večernjim satima DVD-u je stigao poziv na dvije intervencije gašenja požara. Veći požar buktio je na divljem odlagalištu smeća koje su mještani zapaliti.

- Čim smo ušli u romsko naselje, okružili su nam kombi. Dozapovjednik Petar Hajdinjak je pozvao policiju da nam raščisti prolaz jer se nismo mogli pomaknuti ni naprijed, ni nazad. Stigli su policajci i mještani su se razbježali. Zapovjednik Goran Pomor pozvao je u pomoć Javnu vatrogasnu postrojbu grada Čakovca jer nismo mogli do hidranta. Mještani nas nisu pustili da se spojimo. Javna postrojba je dojurila i počela gasiti, a ja sam otišao po naprtnjače, da možemo na drugo požarište kod pruge. Vratio sam se do kombija i odjednom je doletio kamen i razbio staklo na vozilu. Pogledao sam u smjeru iz kojeg je doletio i u tom trenutku jedan me kamen pogodio u kacigu. Nisam se previše obazirao i nastavio sam gasiti požar. Završili smo tu intervenciju i vratili se u vatrogasnu postaju. Počelo mi se vrtjeli i morao sam sjesti. Odmorio sam se malo i otišao na drugu intervenciju - priča hrabri vatrogasac.

- U krvi mi je biti vatrogasac i ovo me neće pokolebati - veli Leon. 

Objavljen je i video u kojem se vidi sramotno ponašanje dijela mještana prema vatrogascima. 

Ključne riječi

Komentara 15

RE
reborn
15:25 20.04.2020.

Takv je realnost suživota u Međimurju... A pojedini uvaženi saborski gadovi marljive i požrtvovne ljude (poput ovog vatrogasca) prozivaju nacionalistima i rasistima...

Avatar elkomandante
elkomandante
15:22 20.04.2020.

Tome zakajenom pod medznožje podkurit jednu balo sjena i počakat da slama izgori do kraja, grmad neodgojena...

DU
Deleted user
15:17 20.04.2020.

Staviti Goli otok u funkciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije