Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI MOTOCIKLIST

Gabriel Sabadoš iz Vinkovaca sa samo 8 godina vjerojatno je najmlađi član nekog moto kluba u Hrvatskoj

Foto: Branimir Bradarić
1/4
16.04.2021.
u 15:54

Kako i ide s učlanjenjem i dobivanjem članske iskaznice Gabriel je dobio i grbove moto kluba koji su mu zašiveni na kožnu jaknu

Gabriel Sabadoš ima samo 8 godina, učenik je drugog razreda OŠ Ivana Kozarca u Vinkovcima ali i vjerojatno najmlađi član nekoga moto kluba u Hrvatskoj. Njegova majka Ivana Tordinac kaže kako je do toga došlo jer i ona sama voli motore tako da je i Gabriel uvijek rado gledao motore kako prolaze i razgledao ih. Kada bi mu neki od motorista zatrubio sav sretan je govorio kako ga je motor pozdravio.

- Logičan slijed svega toga bio je da ga i učlanimo u neki moto klub, a izbor je pao na  UHBM - istočna Slavonija gdje smo ga učlanili prošle godine. Danas je Gabriel vjerojatno najmlađi član nekoga moto kluba u Hrvatskoj. Vjerujem da će, kada odraste, sigurno voziti pravi motor, kaže Tordinac. 

Kako i ide s učlanjenjem i dobivanjem članske iskaznice Gabriel je dobio i grbove moto kluba koji su mu zašiveni na kožnu jaknu koju rado nosi. Ima i kacigu ali kako je još mali radi se o kacigi koja se koristi pri vožnji bicikala. Za potpuni ugođaj Gabrielu su roditelji, preko oglasa, za 5. rođendan kupili i motor.

Radi se o ručno pravljenom motoru manjih dimenzija koji izgledom liči na pravoga čopera ali ipak nije pravi motor tako da se ne može niti registrirati. Međutim, ima motor i to onaj iz trimera. Kako god motor se može upaliti pa čak i voziti. Gabriel je to i pokazao tijekom prošlogodišnje kolone moto mrazova u Vinkovcima kada je, uz dogovor s moto klubom i policijom, bio dio kolone koja je posjećivala vrtiće, udruge i škole noseći im darove. Mama Ivana kaže kako su svi vozili sporo kao i da su Gabriela pazili ostali članovi, a iza njega bila je i ona na biciklu. Vozio je prvi u koloni i to iza policijskog vozila tako da je postao svima zanimljiv.  

- Bilo je predobro. Uopće mi nije bilo zima i jedva čekam da mogu opet voziti, kaže nam Gabriel.

Dodaje kako voli voziti motor ali i da ga ne vozi često. Zato ga svakodnevno uređuje, briše i sređuje kako bi bio uvijek lijep. Stručno nam kaže kako je sada zima pa da mora paziti da ne zahrđa. Govoreći o svome hobiju kaže i kako mu u početku prijatelji nisu vjerovali kada im je rekao da ima pravi motor koji se može upaliti. Povjerovali su tek kada je prijatelj iz razreda ga vidio i svima to onda rekao, a mora im pokazati i slike.  

Foto: Branimir Bradarić

- U početku sam se malo bojao ali više se ne bojim. Imam i odijelo i kacigu. Uživam dok se vozim. Kada narastem vozit ću pravi čoper, ističe Gabriel.

Predsjednik UHBM - istočna Slavonija Dinko Korać kaže kako su kao klub ponosni što imaju tako mladoga člana koji, unatoč godinama, ima sva prava i obveze kao i ostali članovi. 

- Svakako da sada ne ide s nama na razne moto susrete ali vjerujem da će, kada naraste, biti njihov redoviti posjetitelj. Mi motoristi svi pazimo jedni na druge s tim da na Gabriela posebno pazimo. On je opak naš posebni član. Znakovito je i da je pristupnicu za članstvo popunio 5. kolovoza, rekao je Korać.

Inače, UHBM – istočna Slavonija osnovan je 2009. godine i trenutno imaju 20-ak članova. 

VIDEO: Vratio se Klepetan!


 
Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
16:42 16.04.2021.

Svaka čast mami, uputi dijete u sve čari ali i opasnosti motocikla, daj mu da vozi, nadgledaj, savjetuj, nikad, ali nikad mu nemoj braniti jer će napuniti 18,više te neće pitati za dozvolu i jedina odluka koja će ti ostatii bit će boja lijesa. Znam o čemu govorim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije