Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabunio se

Gabrić krivo 'prebrojio'? 'Hrvatska ima 22 županije!'

Nikica Gabrić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
17.01.2014.
u 16:20

- Promjene, ne samo da su dobre, već i nužne jer stvaranje herbarija od postojećeg sustava vodi nas u krah - rekao je Gabrić.

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić danas je kazao da je hrvatski zdravstveni sustav već nekoliko godina "konstantno na rubu kraha i implozije".

– Zaista je krajnje vrijeme da napustimo trenutačni sustav i napravimo nužan iskorak jer samo tako ćemo biti u mogućnosti pružiti pacijentima ono najbitnije – kvalitetnu i dostatnu medicinsku skrb. Promjene, ne samo da su dobre nego su i nužne jer stvaranje herbarija od postojećeg sustava vodi nas u krah – rekao je Gabrić koji smatra da su liječnici i medicinsko osoblje najvažniji čimbenik za kvalitetnu reformu zdravstva.

"Vrh piramide nikada ne želi napraviti promjenu"

Predsjednik Nacionalnog foruma smatra kako je krajnje vrijeme "da zastarjeli birokratski zdravstveni sustav rekonstruiramo ili će se on jednostavno urušiti". – Moramo imati hrabrosti da bolesno, gangrenozno tkivo Hrvatskog zdravstvenog sustava odstranimo kako ne bi umro cijeli organizam – kazao je Gabrić i dodao da se ne treba zavaravati te treba imati na umu da je "restrukturiranje zdravstvenog sustava rudarski posao u kojem svi dionici moraju sudjelovati".

– Rijetko se promjene događaju iznutra i to je zato što ljudi nisu motivirani da se dogode promjene, a oni koji vode sustav, njima je dobro. Vrh piramide nikada ne želi napraviti promjenu, jer je njima dobro – kazao je Gabrić te dodao kako "problemi nastaju u trbuhu i dnu piramide".

"Hrvatska ima 22 županije"

Nikici Gabriću potkrala se i jedna greška u govoru jer je napadajući vlasti proteklih godina rekao da Hrvatska ima 22 županije, iako je u Hrvatskoj 20 županija i Grad Zagreb kao posebna jedinica. – Ni jedna stranka nije pokušala promijeniti teritorijalni ustroj Hrvatske jer u njemu imamo 22 županije koje Hrvatskoj ne trebaju – rekao je Gabrić vjerojatno ne shvaćajući da je još malo "napuhao" broj županija u Hrvatskoj.

– Što rade županije? Ništa ne rade. Što radi ta birokracija? Služi da bi se uhljebili stranački podobnici i poslušnici. Da bi dobili funkcije u trbuhu stranačkog organiziranja – nastavio je kritiku Gabrić te još jednom ponovio pogrešku u broju županija. – Ali, Ustav je rekao da imamo 22 županije. Svaka županija mora imati svoju bolnicu, županijski sud, policiju, hitnu pomoć. Može li 4,3 milijuna građana Hrvatske plaćati tu birokraciju? Ne može – kazao je Gabrić.

>>Gabrić: Liječnici su časni, ali dr. Babić je lažljivac

>>N. Gabrić: Milanović je obrazovan i pošten, ali na žalost nije dovoljno sposoban

Komentara 21

NV
novo vriijeme
16:31 17.01.2014.

Da hrvatsko zdravstvo nije na rubu kako bi ti otplaćivao 7 mil Hypo banci. Da liste čekanja za mrene i rožnice u bolnicama preko HZZO-a nisu višegodišnje kako bi ti pacijentima naplaćivao uslugu 7000 do 21 000 kuna u gotovini i otplatio pola duga. Da nisi glasogovornik Rajka Ostojića sljedeća rata kredita ne bi imala pokriće.

DU
Deleted user
16:28 17.01.2014.

u ovoj državi svakodnevno nas pumpaju starim komunističkim kadrom poput Gabrića

SA
samograd
16:49 17.01.2014.

svima onima koji su glasovali za mesića 2 puta,josipovića nemojte opet pogriješiti i dati glas gabriću on je isti komunistički izdanak prodavač magle ,zadnji trzajevi jugoslavenstva u totalnom nestajanju , on je zadojen tim totalitarnim mlijekom koje samo sije kaoskaos ,otima i krade i svijetom sije strah . to je kumrovečko dijete koje je naučeno lagati ,druge optuživati za svoj nered.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije