Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠOVINISTIČKA IZJAVA'

Furio Radin zbog Brkićevih izjava uskratio podršku Vladi

Dusko Marusic/PIXSELL
10.05.2017.
u 14:05

Uvjeren je i kako će ubrzo doći do novih parlamentarnih izbora.

Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin rekao je u srijedu Hini kako uskraćuje podršku Vladi dok se HDZ ne distancira od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića o manjinama u Hrvatskoj.

"Dok ne dođe do jasnog koraka natrag i distanciranja od politike ekskluzije, diskriminacije i šovinističkih izjava, a prema nekim manjinama i rasističkih, do tada uskraćujem Vladi podršku" , poručio je Radin.

Milijan Brkić, tvrdi, Radin, svojim izjavama krši Ustav, bar jedan ustavni zakon i nekoliko hrvatskih zakona. "One su u suprotnosti s europskim duhom. Uskraćujem svoju podršku ovoj Vladi i čekam objašnjenje ovakvog postupka, a od takvog objašnjenja odnosno od distanciranja od takve politike ovisit će hoću li ja i dalje pomoći ovoj Vladi ili ne", rekao je Radin.

HDZ se, smatra, odmah trebao očitovati, jer su njegove izjave u suprotnosti s programom Vlade. "U programu Vlade piše inkluzija, a ovo je ekskluzija. Ja želim živjeti u Hrvatskoj koja je zemlja Hrvata i pripadnika nacionalnih manjina kako piše u Ustavu a ne u Kroatistanu", poručuje.

Uvjeren je i kako će ubrzo doći do novih parlamentarnih izbora.

"Mislim da će doći do novih izbora, previše ima indikatora za nove izbore, no to nije niti važno jer se novim izborima neće ništa riješiti, pa će nakon tih izbora po mojoj prosudbi doći do još jednih izbora", procijenio je Radin.

Komentara 43

Avatar alien79
alien79
14:39 10.05.2017.

Ekstremni boljševik Furijo, čovjek sa 1800 glasova je u poziciji biti faktor odlučivanja. Prestrašno

KA
kamišar
14:21 10.05.2017.

E moj Vaso. Okrenuo si leđa Hasanbegoviću a sad će Plenković zbog tvoje nepromišljenosti okrenut leđa tebi. To si i zaslužio.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:28 10.05.2017.

Kao što bih njemu ugasio svih 8 zastupničkih mjesta manjina. Samo kod nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije